Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Boala de care suferă Vlad Filat nu se tratează în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Filat
Vlad Filat - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul unei conferințe de presă, președintele PLDM, Vladimir Filat, a declarat că suferă de o boală care nu poate fi tratată în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Răspunzând la o întrebare adresată de jurnaliști, Vladimir Filat a spus că de duminică până joi seara a fost la plecat peste hotare ca să facă o investigație medicală.

"Am fost plecat pentru investigații medicale, am plecat duminică și am venit ieri seara târziu. Rezultatele – peste două săptămâni", a declarat Filat.

Tot acolo el a precizat că clinica la care a făcut investigațiile medicale se află în Istanbul. 

"Am fost la o clinică, în Istanbul. Și dacă vreți să întrebați de ce nu am fost l o clinică în Republica Moldova, vreau să vă spun că boala de care sufăr eu în Moldova nu se tratează", declarat fondatorul PLDM.

Nicolae Pascaru - Sputnik Moldova
Deputat PSRM, despre revenirea lui Filat în politică: Oamenii sunt nostalgici
Fostul premier Vladimir Filat a declarat, în data de 10 septembrie 2020, la un post de televiziune, că a suferit de cancer când se afla în detenție. Potrivit lui, acesta a și fost motivul care l-a făcut să declare, atunci când a ieșit de după gratii, că nu se mai implică în politică.

Filat nu a oferit alte detalii despre boala de care a suferit, dar în anumite cercuri s-a spus că el ar fi suferit de cancer de piele. Dar, în urma unor tratamente, Vladimir Filat s-ar fi vindecat.

Este de presupus că el se află sub supravegherea medicilor clinici din Istanbul, la care a și mers săptămâna aceasta.

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Politică
Filat: PLDM invită PAS și Platforma DA la dialog pentru crearea unui bloc electoral comun
Amintim că în data de  27 iunie 2016, Filat a fost condamnat de prima instanţă la nouă ani de puşcărie în penitenciar de tip închis. Pe 11 noiembrie, Curtea de Apel a menţinut în vigoare decizia Judecătoriei Buiucani cu privire la termenul de detenţie, însă a admis parţial contestaţiile avocaţilor cu privire la confiscarea averii fostului premier.

Procurorii au cerut pentru fostul premier Filat, care a fost și liderul PLDM, 19 ani de închisoare, iar avocații au solicitat achitarea integrală a fostului deputat.

Fostul şef al Guvernului şi deputat PLDM a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat.

Vladimir Filat urma să iasă din închisoare la 15 octombrie 2024. Fostul șef al Guvernului își ispășea pedeapsa în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0