Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Deputat PSRM, despre revenirea lui Filat în politică: Oamenii sunt nostalgici

© Sputnik / OsmatescoNicolae Pascaru
Nicolae Pascaru - Sputnik Moldova
Abonare
După ce a fost eliberat din detenție, fostul premier Vladimir Filat a păstrat o pauză, pentru ca apoi să încerce să revină iarăși în politica mare.
Un deputat PSRM, despre revenirea lui Filat în politică: oamenii sunt nostalgici

Revenirea în politică a lui Vlad Filat pe unii i-a uimit, iar pe alții nu a reușit să-i surprindă. Opiniile politicienilor și experților la acest capitol sunt diverse: de la intenția de a se răzbuna pe cel care l-a băgat la pușcărie, până la cea de a fura electoratul de dreapta la care pretinde Maia Sandu. Deputatul socialist Nicolae Pascaru, doctor în științe politice, consideră că revenirea fostului premier în politică nu este deloc întâmplătoare, iar o parte a societății chiar ”îl vrea înapoi”.

”Pe eșichierul de dreapta, Filat este un concurent serios pentru Năstase și Sandu. Dacă e să punem pe cântar ce a făcut Filat și ce a făcut Sandu, ultima practic nu are nici un procent din acele realizări. Vorbim de liberalizarea regimului de vize, consolidarea relațiilor cu UE. Eu chiar am fost surprins să văd că oamenii încă mai sunt nostalgici după Filat, unii își amintesc o porțiune de drum reparată de Filat, alții - altceva. Totuși, Filat fie vrea să facă ceva bun pentru țară, ceea ce nu a reușit până a-l băga Plahotniuc la pușcărie, fie vrea să se răzbune pe el", a declarant Nicolae Pascaru pentru Sputnik Moldova.

Totodată, Nicolae Pascaru neagă orice implicare a socialiștilor în cazul eliberării lui Vlad Filat, în contextul participării la prezidențiale, pentru ca acesta să ”fure” din electoratul Maiei Sandu.

La congresul extraordinar de duminică al PLDM, Vlad Filat a fost reales în funcția de șef al formațiunii, anunțând că revine n politică pentru a face ceea ce nu a reușit în anii când s-a aflat la cârma țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0