Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Secțiile de terapie intentinsivă din țară vor fi modernizate

© Photo : Alexandru Holostenco, arhiva personalăAlexandru Holostenco
Alexandru Holostenco - Sputnik Moldova
Abonare
19 secții de terapie intensivă din spitalele din țară vor fi modernizate în următorii doi ani. Acestea vor fi dotate cu echipamente medicale moderne, iar pacienții vor beneficia de asistență medicală la standarde înalte.
Secțiile de terapie intentinsivă din țară vor fi modernizate

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va moderniza 19 secții de terapie intensivă din țară, în următorii doi ani, în baza unui credit oferit de Banca Mondială. Acest lucru l-a declarat în cadrul emisiunii "ATITUDINI" secretarul de stat al MSMPS, Alexandru Holostenco.

Eprubetă, test COVID-19 - Sputnik Moldova
De ce fac tinerii forme grave de COVID-19? Explicația unui medic
Potrivit lui, în prezent secțiile de terapie intensivă din cadrul instituțiilor medicale sunt suprasolicitate, terapia intensivă fiind ultima linie de rezistență anti-Covid.

Astfel, instituția de resort a elaborat un proiect în care își propune să doteze secțiile de terapie intensivă cu toate echipamentele necesare conform standardelor aprobate de Ministerului Sănătății.

"Este vorba de dotarea cu paturi moderne, ventilatoare, monitoare, infuzomate, perfuzomate, aparate de ultrasonografie – tot ce este necesar pentru a monitoriza starea pacienților și a le oferi asistență medicală calitativă", a declarat pentru Sputnik Alexandru Holostenco.

Proiectul este predestinat nu doar spitalelor din Chișinău, ci și instituțiile medicale din Edineț, Bălți, Cahul, Comrat, Orhei, Căușeni și Soroca vor avea parte de toate echipamentele necesare în cadrul secțiilor de terapie intensivă.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Peste 20 de mii de oameni din Chișinău, infectați cu COVID-19
"Până în prezent au fost procurate 175 de paturi moderne. În următoarele două săptămâni urmează să ajungă monitoarele pentru pacienți, ventilatoare, infuzomatele ș.a. Proiectul este axat pe echiparea mai multor spitale din toată țara", a subliniat secretarul de stat.

Alexandru Holostenco a mai adăugat că în prezent, situația în instituțiile medicale spitalicești care tratează pacienții cu COVID-19 este una stabilă. 592 de persoane sunt internate în stare gravă, 1429 – stare medie, iar 270 sunt în stare ușoară.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0