Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 20 de mii de oameni din Chișinău, infectați cu COVID-19

© Photo : Ministerul Sănătății al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Situația epidemiologică din municipiul Chișinău este alarmantă. Aproape jumătate din cazurile de infectare la nivel național sunt din municipiu.

CHIȘINĂU, 21 sept - Sputnik. De la începutul noului an școlar au fost înregistrate 190 de cazuri în cadrul instituțiilor preuniversitare și 51 de cazuri în 42 de instituții de educați timpurie din municipiul Chișinău. Informația a fost prezentată de șefa Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, Tatiana Bucearschi.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Alertă în Chișinău: 163 de focare noi într-o singură zi – Tot mai mulți copii infectați
Aceasta spune că din numărul total de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus la nivel național, 20 de mii de cazuri sunt înregistrate în municipiul Chișinău. Potrivit acesteia peste 13 mii de persoane s-au tratat, iar alte 403 persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de noul tip de coronavirus.

În supravegherea asistenței medicale primare din municipiu sunt în total 5 886 de persoane, iar 12 166 de persoane infectate cu COVID-19 se tratează la domiciliu. Șefa Direcției mai spune că în prezent în spitalele din Chișinău sunt internate 663 de persoane, iar capacitatea totală este de 927 de paturi. Starea de sănătate a 202 persoane este gravă, dintre acestea 12 persoane sunt conectate la aparate de respirație dirijată. 

Bucearschi a îndemnat societatea să fie responsabilă și să respecte cu strictețe regulile impuse de autorități, privind prevenirea și răspândirea infecției noului tip de coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0