Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce fac tinerii forme grave de COVID-19? Explicația unui medic

© Sputnik / Ramil SitdikovEprubetă, test COVID-19
Eprubetă, test COVID-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Radu Țincu, medic la Spitalul Floreasca din București, a explicat că tinerii fac forme grave de COVD-19 ca urmare a unei ”furtuni de molecule inflamatorii”.

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Pacienții cu COVID încep să fie din ce în ce mai tineri, fapt care ridică întrebări medicilor cu privire la cauzele ce determină acest fenomen.

Сотрудница Центра гигиены и эпидемиологии в Забайкальском крае за работой - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Alte cazuri noi de infectare, doi medici decedați

Radu Țincu, medic specialist Anestezie Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca din București, spune că factorii care au favorizat infectarea celor tineri și activi sunt perioada concediilor, reluarea serviciului, precum și începutul anului școlar. De asemenea, o parte din ei au chiar o dispoziție genetică spre a face forme mai grave. Medicul spune că formele severe sunt determinate de ”o furtună de molecule inflamatorii” și că nu se poate previziona care persoane vor dezvolta o formă fulminantă de COVID 19 și care nu.

Specialistul a precizat că toate organele vor fi afectate de prezența acestor molecule inflamatorii și că, de fapt, organismul intră într-un cerc vicios în care virusul este numai un punct de plecare. Urmează apoi ”descărcarea aceasta de molecule inflamatorii care vor duce organismul într-o degringoladă, toate funcţiile lui vor fi afectate”, a mai spus medicul specialist ATI de la Spitalul Floreasca, potrivit antena3.ro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0