Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În ce condiții cetățenii Moldovei pot intra în Germania - restricții din cauza COVID-19

© REUTERS / AXEL SCHMIDTCoronavirus în Germania
Coronavirus în Germania - Sputnik Moldova
Abonare
În prezent, cetățenii Republicii Moldova pot intra în Germania doar dacă au motive bine întemeiate și care pot fi argumentate/certificate la intrarea pe teritoriul german. Tranzitarea teritoriului german se permite în condiţiile în care nu există căi alternative.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Ambasada Republicii Moldova în Germania a explicat în ce condiții moldoveni pot intra acum pe teritoriul statului respectiv.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Răspândirea COVID-19 alarmează: Autoritățile sporesc numărul de paturi pentru bolnavi

Autorităţile Germaniei mențin în continuare restricțiile la intrarea cetățenilor moldoveni, din cauză că Republica Moldova se află pe lista statelor cu risc înalt de răspândire a COVID-19.

La ora actuală, cetățenii Republicii Moldova pot călători în Germania doar dacă au motive bine întemeiate și care pot fi argumentate/certificate la intrarea pe teritoriul Germaniei.

Astfel, moldovenilor li se permite intrarea în Germania dacă fac dovada următoarelor acte și situații:

a) permis de ședere/domiciliu legal;

b) contract de muncă în domenii importante precum cele ale sănătății, industriei alimentare, transportului de mărfuri;

000 - Sputnik Moldova
Există o legătură între răspândirea Covid-19 şi alimentaţie? Ce spun specialiștii

c) reuniune familială (soţ/soţie/copii). Pentru reîntregirea familiei, ca măsură primară este nevoie să fie respectată procedura legală, realizată prin misiunile diplomatice ale Republicii Federale Germania acreditate în străinătate;

d) tratament medical, dacă există confirmare de la doctor şi dacă viața pacientului este în pericol;

e) studii, în cazul în care instituția de învățământ insistă asupra prezenţei fizice a elevului/studentului, având în vedere trecerea temporară la regimul online de învățământ.

Prerogativa de a decide admiterea sau refuzul intrării pe teritoriul Republicii Federale Germania aparține exclusiv ofițerului de frontieră.

Testul COVID-19 în Germania

Persoanele care sunt admise pe teritoriul Germaniei au obligația să se supună testării pentru verificarea infecției COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosire. Alternativa presupune în mod automat autoizolarea la domiciliu pentru 14 zile.

Testarea la COVID-19 poate fi efectuată în Germania direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate. Dacă testarea are loc la momentul sosirii în Germania, se dispune măsura autoizolării până la primirea rezultatului testului.

Persoanele care vin din „zone de risc”, precum a fost calificată și Republica Moldova, la intrarea în Germania sunt obligate să completeze o fișă epidemiologică/formular de localizare.

În Germania, fiecare subiect al federației poate impune măsuri restrictive adiționale sau poate decide anumite măsuri de relaxare a regulilor.

Viorel Prisacari - Sputnik Moldova
COVID-19: Ce ne așteaptă odată cu venirea sezonului răcelilor

Regulile de conduită, restricțiile sau măsurile de relaxare la nivel de land federal pot fi consultate pe pagina Cancelariei federale (www.bundesregierung.de).

Tranzitarea teritoriului german se permite în condiţiile în care nu există căi alternative şi dacă există consimţământul statelor de tranzit pe linia de retur.

Cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie de urgență ce vizează accidente, decese sau alte circumstanțe care pot pune în pericol viața sau sănătatea, pot apela la telefonul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova din Berlin: +4917645813159. La acest număr nu se fac programări și nu sunt oferite consultații privind serviciile consulare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0