Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

COVID-19: Ce ne așteaptă odată cu venirea sezonului răcelilor

© SputnikViorel Prisacari
Viorel Prisacari - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul cazurilor de coronavirus în Republica Moldova este în continuă creștere, iar indicatorii din ultimele zile au depășit recordurile anterioare. Specialiștii atenționează: dacă populația nu va respecta măsurile impuse de autorități, situația va ieși de sub control.
COVID-19: Ce ne așteaptă odată cu sezonul răcelilor

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", șeful catedrei Epidemiologie de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Viorel Prisacari, a menționat că dacă oamenii nu vor respecta măsurile impuse de autorități, atunci răspândirea coronavirusului va continua și va lua amploare. Îndeosebi, specialistul s-a referit la o categorie de oameni care nu cred nici până-n prezente în existența acestui virus și care neglijează recomandările autorităților.

"Unii nu respectă măsurile simple, dar atât de importante și necesare de prevenire a infecției – purtarea măștii, igiena personală, păstrarea distanței de 1,5 metri, aerisirea încăperii. Dacă aceste reguli vor fi neglijate în continuare, atunci în timpul apropiat vom avea un indicator de 1000 de îmbolnăviri pe zi", a declarat pentru Sputnik Viorel Prisacari.

Mai mult, specialistul susține că odată cu venirea toamnei, atunci când majoritatea populației suferă de viroză, există un risc sporit de infectare cu coronavirus întrucât mulți oameni nu vor putea deosebi o viroză simplă de noul tip de virus COVID-19.

Экспресс-тестирование на COVID-19 в аэропорту Внуково - Sputnik Moldova
Societate
Un nou antirecord de cazuri de COVID-19 în Moldova
Pentru a preveni riscurile de infectare cu coronavirus, autoritățile au o misiune foarte importantă înainte ca să vină frigul, susține Viorel Prisacari.

"În primul rând, în toamnă trebuie să ne asigurăm cu teste, iar în decembrie cu vaccin contra gripei. Doar astfel vom micșora numărul de îmbolnăviri. În general, de la bun început s-a comis o mare greșeală. În orice pandemie, accentul trebuie pus pe prevenire, iar noi am pus pe consecințe", a punctat el.

De menționat este că numărul total al persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus în Republica Moldova este de peste 38 de mii, dintre care peste 26 mii de persoane au fost vindecate. În ultima perioadă se observă o creștere a numărului de persoane testate pozitiv, vârsta medie fiind de 46,5 ani.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0