Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Răspândirea COVID-19 alarmează: Autoritățile sporesc numărul de paturi pentru bolnavi

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile sunt preocupate de creșterea capacităților de spitalizare a persoanelor infectate cu COVID-19. Numărul de paturi prevăzut pentru pacienții cu coronavirus a fost sporit deja în două spitale – unul din Chișinău și altul din Basarabeasca.

CHIȘINĂU, 3 sept – Sputnik. Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 „este în creștere” în Republica Moldova, a menționat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, la ședința de astăzi a Punctului Focal.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: La Chișinău va fi activată o nouă secție pentru pacienții în stare gravă

Pentru a spori capacitatea spitalelor de internare a pacienților cu coronavirus, autoritățile au decis să suplimenteze numărul de paturi destinat acestora.

Capacitățile a două spitale au fost deja îmbunătățite. Institutul Mamei și Copilului a fost asigurat cu 25 de paturi pentru tratarea copiilor infectați, inclusiv cu cinci paturi pentru copii născuți prematuri și nou-născuți. La Spitalul raional din Basarabeasca au fost reprofilate alte 10 paturi pentru pacienții suspecți și confirmați cu COVID-19.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a spus că „urmează să fie consolidate și alte instituții spitalicești din țară, deoarece numărul persoanelor infectate este în creștere”, potrivit unui comunicat de presă oficial.

Ministerul Sănătății (MSMPS) dă asigurări că instituțiile spitalicești și medicii de familie sunt în permanentă comunicare cu grupurile de suport din cadrul  MSMPS și a Universității „N. Testemițanu” în ceea ce privește aplicarea noilor prevederi ale Protocolului provizoriu COVID-19.

маски - Sputnik Moldova
Societate
Incidența COVID-19 „este una ridicată” în Moldova: Ce au semnalat autoritățile

Totodată, urmează să fie organizat Cursul de instruire on-line a asistenților medicali, psihologilor și cadrelor didactice din cadrul instituțiilor de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal. Cursul va avea genericul „Măsurile de reducere a riscurilor de răspândire a cazurilor de infecție cu coronavirusul de tip nou (COVID-19) și efectelor acesteia asupra comportamentului și sănătății copiilor” și va fi organizat cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și UNICEF Moldova. 

Menționăm că, din 3 septembrie, în Chișinău a fost activată o nouă secție, cu 120 de paturi, pentru spitalizarea pacienților cu COVID-19 în stare gravă, dar starea cărora înregistrează schimbări în bine, la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. 

Incidența COVID-19 din ultimele 14 zile „este una ridicată” în Republica Moldova și reprezintă 184 de cazuri la fiecare 100 de mii de locuitori. 

Precizarea a fost făcută de medicul epidemiolog Alexei Ceban, reprezentant al Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), la o conferință de presă organizată pe 2 septembrie de Ministerul Sănătății.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0