Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Actor moldovean care a cucerit publicul din Rusia – Iată cum a reușit

© Sputnik / OsmatescoIgor Chistol
Igor Chistol - Sputnik Moldova
Abonare
Actorul de teatru și film Igor Chistol a cunoscut momente adevărate de glorie pe scenele teatrelor din Chișinău, însă popularitatea lui a trecut demult hotarele țării. Cum a reușit să se afirme pe cele mai mari scene din lume, inclusiv în Rusia, aflați chiar de la el.
Actorul moldovean care a cucerit publicul din Rusia – Iată cum a reușit

În data de 27 august este marcată Ziua Filmului Rusesc. Cu acest prilej, actorul și regizorul moldovean Igor Chistol a relatat într-un interviu pentru Sputnik, despre experiența pe care a avut-o pe platourile de filmare și marele scene ale teatrelor din Federația Rusă.

Constantin Haret - Sputnik Moldova
Actorii Teatrului "A. P. Cehov" au fost aplaudați în picioare de publicul din Rusia
Igor Chistol a absolvit școala superioară de teatru "B. Șciukin" din Moscova. După absolvire a revenit în Moldova, unde a fost aplaudat pe scenele teatrelor din Chișinău, iar despre rolurile pe care le-a avut se vorbește și până astăzi. Unul dintre rolurile pe care le-a jucat cu multă dăruire și suflet și care a impresionat spectatorii a fost cel al Chiriței în comedia "Chirița în provincie".

De mai mulți ani, actorul este implicat în diverse activități la Moscova, acolo unde continuă să participe în proiecte teatrale, dar și să se filmeze în proiecte cinematografice de anvergură. În prezent, moldoveanul muncește la două producții cinematografice, care vor apărea în viitorul apropiat la două posturi de televiziune din Rusia.

"Din cauza pandemiei, filmările au fost stopate o bună perioadă de timp, însă deja revenim câte un pic la regimul obișnuit. Unul dintre proiectele cinematografice mult așteptate este producția Казанова, care urmează să apară în toamna acestui an", a dezvăluit el.

Valentina Savina - Sputnik Moldova
Admiterea 2020 la Colegiul de Stat de Circ din Rusia: Informații utile pentru moldoveni
Chiar dacă o mare parte a timpului actorul o petrece peste hotare, Igor Chistol spune că este mereu cu gândul la țara în care s-a născut, unde a copilărit, a studiat și unde și-a început cariera de artist. Actorul are planuri grandioase de viitor și consideră că adevărata cheie a succesului său este studierea în permanență, perseverența și munca asiduă.

Totodată, Igor Chistol susține că Rusia i-a devenit a doua casă, iar faptul că a reușit să se realizeze atât de mult în producția cinematografică rusească se datorează, în mare parte, și atenției pe care o are această țară față de artă, cultură și cinematografie. Igor Chistol joacă pe scenele teatrelor de la Moscova alături de celebri actori ruși precum Marina Diujeva, Igor Dronov, Alexandr Lobanov și alți artiști cunoscuți. Întrebat care este cheia succesului său și cum îi reușește să să implice în diverse proiecte, Igor Chistol a răspuns:

"Cheia succesului meu este studierea în permanență, perseverența și munca zilnică. Vreau să mă simt întotdeauna ca un student, ca un copil care învață ceva nou. Dacă te mulțumești cu ceea ce ai, atunci nu vei crește niciodată", a spus el.

Amintim că Igor Chistol s-a filmat în primului serial detectiv moldovenesc - "Anchetatorul Gorceakova". Serialul "Anchetatorul Gorceakova" este un proiect moldo-ruso-ucrainean în care rolurile principale au fost jucate de actorii populari din Rusia, Moldova și Ucraina. În acest serial, actorul moldovean Igor Chistol a jucat rolul șefului eroinei principale Anna Gorceakova. Producția s-a bucurat de mult succes și a obținut mai multe premii importante.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0