Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Admiterea 2020 la Colegiul de Stat de Circ din Rusia: Informații utile pentru moldoveni

© Sputnik / Miroslav RotariValentina Savina
Valentina Savina - Sputnik Moldova
Abonare
Primul Colegiu de Stat de Circ din Rusia, care poartă numele lui Rumeanțev (Karandaș), este condus din anul 1995 de moldoveanca Valentina Savina. Care sunt șansele și condițiile de înmatriculare pentru cetățenii moldoveni la această instituție aflați chiar de la ea.
Admiterea 2020 la Colegiul de Stat de Circ din Rusia: Informații utile pentru moldoveni

Concetățeana noastră, Valentina Savina, este stabilită la Moscova de peste 40 de ani, iar timp de 25 de ani conduce o instituție unică în lume - Colegiu de Stat de Circ din Rusia.

Pe parcursul anilor, Valentina Savina a reușit să păstreze și să dezvolte inițiativele unor pedagogi de frunte ai colegiului, ceea ce a permis menținerea succesiunii generațiilor și a celor mai bune tradiții ale școlii de circ rusești.

În cadrul prestigioasei instituții de învățământ își pot face studiile tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 21 de ani, iar condițiile de înmatriculare sunt egale pentru toți doritorii, indiferent de naționalitate.

"Pentru a învăța la Colegiu de Stat de Circ din Rusia tânărul trebuie să depună actele pentru studii și să susțină examenele de admitere. Comisia va lua în considerare mai mulți factori, printre care și pregătirea fizică, întrucât acesta este un element de bază pentru cei care doresc să studieze acrobația și altele.", a menționat directoarea instituției.

Potrivit Valentinei Savina, în ultimii ani, trei persoane din Republica Moldova au reușit să absolvească Colegiu de Stat de Circ din Rusia.

Ion Ștefăniță - Sputnik Moldova
Circul din Chișinău, la 39 de ani de la fondare: Istorie și perspective de dezvoltare
Mai mult, tinerii participă în diverse spectacole deja din anul trei de studii și sunt angajați în câmpul muncii îndată după absolvirea instituției. Doritorii de a-și urma studiile la prestigioasa instituție pot depune actele în regim online până în data de 5 august.

De menționat că pe parcursul mai multor ani Valentina Savina fost bună prietenă cu celebrul actor și artist de circ Iurii Niculin, dar și cu alte personalități marcante ale culturii ruse. Pe lângă numeroasele distincții pe care le are în palmares, la sfârșitul anului 2018 ea a fost distinsă de către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cu "Ordinul Prieteniei".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0