Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Castraveții din Moldova: De ce este sănătos să-i mănânci

© Sputnik / Rodion ProcaOlga Cara
Olga Cara - Sputnik Moldova
Abonare
Cu un conținut de peste 90 la sută apă, castraveții sunt excelenți pentru hidratarea și detoxifierea organismului. Aceștia au însă și multe alte beneficii pentru sănătate, datorită antioxidanților și vitaminelor pe care le conțin.
De ce este sănătos să mănânci castraveți: Beneficii și proprietăți miraculoase

Castravetele este una dintre cele mai îndrăgite legume și nici nu este de mirare, de vreme ce are proprietăți nutritive importante pentru organism și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Alături de roșii, castraveții fac parte din orice salată clasică de vară, atunci când piețele sunt pline de legume colorate.

Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Roșiile din Moldova: De ce este recomandat să le mănânci zilnic
Nutriționiștii recomandă ca aceste legume ce conțin o bombă de vitamine - vitamina A, B, C, fibre, săruri de calciu, fier, sulf, magneziu, fosfor, sodiu, potasiu, mucilagii şi erepsină să fie consumate zilnic, în sezonul de vară.

"Fie consumați castraveții în stare proaspătă în salată, fie tăiați felii subțiri și le puneți într-un bol cu apă. Aceștia pot fi folosiți în curele de detoxifiere şi de de slăbire datorită aportului caloric scăzut şi capacităţii de curăţare a intestinelor, constipaţie, colici, indigestii. Totodată aceștia scad tensiunea arterială, ameliorează ulcerul gastric și combat formarea pietrelor la rinichi", a relatat într-un interviu pentru Sputnik nutriționista Olga Cara.

Ceea ce trebuie să mai cunoașteți despre aceste legume minune este că ele mai sunt cunoscute și pentru proprietățile sale în domeniul cosmetologiei și au o mulțime de efecte uimitoare asupra tenului.

Vlad Sainciuc - Sputnik Moldova
Incredibil: Acest truc simplu te poate ajuta să elimini pesticidele din fructe și legume
"Măștile cu pulpă de castravete hidratează tenul uscat, obosit, ajută la curățarea porilor, împrospătează tenul și îl revitalizează. De asemenea, feliile de castravete aplicate pe ochi ajută șa înlăturarea cearcănelor", a menționat nutriționista.

În cele mai multe studii de specialitate se arată că nu există reacții adverse și nici contraindicații la castraveți. Chiar și persoanelor care suferă de diabet zaharat le este recomandat consumul de castraveți. Totuși, există și persoane a căror digestie nu se împacă foarte bine cu castraveții, astfel că în cazuri foarte rare aceștia pot provoca stare de greață, indigestii, dureri abdominale ș.a.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0