Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va fi organizat învățământul într-un liceu din orașul Soroca de la 1 septembrie

© Photo : PicasaVasile Baș
Vasile Baș - Sputnik Moldova
Abonare
Consultările în vederea identificării modelului de funcționare de la 1 septembrie a instituțiilor de învățământ sunt în toi. Instituțiile de învățământ trebuie să decidă în ce mod vor activa odată cu începerea noului an de studii.
Cum va fi organizat învățământul într-un liceu din orașul Soroca de la 1 septembrie

Ministerul Educației a propus șapte modele de organizare a procesului educational 2020-2021: „Prezența fizică 100% la școală”; „Învățarea în 2 schimburi” ; „Învățarea combinată” ; „Învățarea de tip hibrid” ; „Învățarea alternantă”; „Învățarea la distanță, inclusiv online” și „Învățarea mixtă”. În prezent, fiecare instituție de învățământ din țară trebuie să ia o decizie privind modul în care-și vor relua activitatea de la 1 septembrie.

În urma consultărilor cu părinții, cadrele didactice și elevii, Instituția Publică Liceul Teoretic "Constantin Stere" din orașul Soroca a decis că-și va relua activitatea conform modelului de studii numărul doi - „Învățarea în 2 schimburi”.

Первый звонок - Sputnik Moldova
Societate
Cum va fi organizat învățământul din 1 septembrie: Vor purta sau nu măști elevii
Potrivit directorului instituției de învățământ, Vasile Baș, la identificarea acestui model s-au luat în considerare toate condițiile și posibilitățile instituției, dar și doleanțele părinților.

"Am convenit cu părinții că vom activa conform unei liste speciale, fiind specificate săptămânile pare și impare. Timp de o săptămână - jumătate de clasă va veni dimineața, iar a doua jumătate începând cu ora 13:00, iar apoi se vor schimba. Lecția se va desfășura 30 de minute", a precizat directorul Liceului din orașul Soroca.

Vasile Baș a mai declarat că, după reluarea activității, angajații instituțiilor vor purta obligatoriu echipamente de protecție. Astfel, cadrele didactice vor purta măști, personalul auxiliar va purta și halate, iar cei care lucrează în cantinele școlilor vor avea și viziere. Cu referire la copii, aceștia nu vor purta măști medicinale la școală, însă vor respecta distanța fizică între ei de nu mai puțin de 1,5 metri.

Экзамен - Sputnik Moldova
Societate
Câte școli din Capitală optează pentru prezența fizică a 100% în clase - detalii

"Instituția este pregătită sută la sută – avem dezinfectanți, termometre, covoare speciale ș.a.  De asemenea, pentru a evita aglomerația, vom folosi cele patru intrări și ieșiri ale școlii, pentru a reduce toate riscurile. Vom crea toate condițiile necesare pentru ca procesul de studii să se desfășoare în condiții foarte sigure", a remarcat managerul instituției.

De menționat este că în cadrul Instituției Publice Liceul Teoretic "Constantin Stere" își fac studiile 1298 de copii, care sunt instruiți de către 86 cadre didactice calificate.

Care este modelul de organizare a procesului educațional pentru care au optat și alte instituții de învățământ preuniversitar din orașul Soroca aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0