Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

COVID-19: Statistici privind evoluția virusului în țara noastră

© Photo : Из личного архива, Диминец МарияДиминец Мария
Диминец Мария - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 6000 de moldoveni sunt infectați cu virusul care provoacă boala COVID-19, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
COVID-19: Statistici privind evoluția virusului în țara noastră

De la începutul pandemiei, în țara noastră au fost înregistrate 23 154 cazuri de îmbolnăviri. Puțin peste 16 mii dintre bolnavi au fost vindecați, iar 748 au decedat ca urmare a complicațiilor grave provocate de COVID-19. 

Микрофон на сцене - Sputnik Moldova
Societate
Viața va fi altfel după 1 august: Iată ce au decis autoritățile
Până în prezent, cele mai multe cazuri de boală au fost atestate în municipiul Chișinău – 8 282, în municipiul Bălți – 1556 și în municipiile Cahul și Soroca – peste 800 de cazuri de COVID-19.

Din perspectiva vârstei, cei mai mulți bolnavi de COVID -19 au între 50 și 59 de ani, 40 și 49 de ani, 60 și 69 de ani. Cedează în fața bolii, cel mai frecvent, persoanele în etate, care suferă de cel puțin o maladie cronică.

Mai puțin au fost afectați copiii, probabil datorită faptului că procesul de educație a fost sistat încă în luna martie, când au fost înregistrate primele cazuri de COVID-19. Procesul de învățământ a fost desfășurat online, în acest mod minorii și adolescenții fiind protejați de virus. De la începutul pandemiei, 1533 de copii s-au îmbolnăvit de COVID-19, însă niciunul nu a făcut complicații, potrivit medicilor.

O situație similară a fost atestată și în cazul gravidelor. În total, 202 de femei însărcinate au fost diagnosticate cu COVID-19. Nu au fost însă atestate cazuri în care virusul să afecteze sarcina sau să se transmită la făt.

Dezinfectarea mâinilor - Sputnik Moldova
Societate
Hotărârea privind prelungirea stării de urgență în Republica Moldova - TEXT INTEGRAL
Primele cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în China, iar de atunci virusul a afectat 16 milioane 481 230 de persoane din întreaga lume. În prezent, în topul țărilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19 se află: SUA – cu peste 4 milioane de bolnavi, Brazilia – peste 2 milioane de bolnavi, India – peste 1 milion de bolnavi și Rusia  - peste 800 de mii de bolnavi.

Până în prezent, 653 de mii 992 de persoane din întreaga lume au murit ca urmare a complicațiilor cauzate de COVID-19. În topul țărilor cu cele mai multe decese se află: SUA – peste 148 de mii de cazuri, Brazilia – peste 87 de mii de cazuri, Marea Britanie – peste 45 de mii de cazuri, Mexic – peste 44 de mii de cazuri și Italia – peste 35 de mii de cazuri. Numărul persoanelor vindecate de COVID-19, la nivel mondial, a ajuns la 9 milioane 564 de mii 661.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0