Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Viața va fi altfel după 1 august: Iată ce au decis autoritățile

CC BY 2.0 / Tamaki Sono / 140822Микрофон на сцене
Микрофон на сцене - Sputnik Moldova
Abonare
Veste bună pentru cei din domeniul culturii. Iată ce li se permit oamenilor de artă de la 1 august.

CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. Evenimentele și acțiunile culturale în aer liber, organizate de către instituțiile teatral-concertistice și de cinema vor fi reluate de la 1 august. Decizia a fost luată de Comisia Națională de Sănătate Publică pe 24 iulie. Aceste activități se vor desfășura doar cu respectarea măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19. În primul rând, acestea vor putea avea loc doar cu acreditarea de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Organizatorii vor limita accesul publicului astfel încât să nu fie mai mult de 50 de persoane și vor amenaja spațiul astfel încât să permită menținerea distanței fizice de un metru între persoane. Excepție de la această regulă fac doar membrii aceleași familii și/sau grupuri de până la trei persoane.

Dezinfectarea mâinilor - Sputnik Moldova
Societate
Hotărârea privind prelungirea stării de urgență în Republica Moldova - TEXT INTEGRAL

Se va face delimitarea clară a spațiului în care se va desfășura evenimentul și va fi evitată aglomerația la intrarea în spațiul delimitat. Se va evita ruperea sau atingerea biletelor. Angajații/organizatorii/publicul vor purta obligatoriu mască pe toată durata evenimentului.

La intrarea în zona delimitată a evenimentului se va măsura temperatura și se va face triajul fiecărui vizitator. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces la eveniment.

De asemenea se va efectua dezinfectarea frecventă a suprafețelor utilizate de mai mult de o persoană, a echipamentului tehnic, astfel încât procedura de curățare și igienizare a acestora, să nu afecteze calitatea și proprietățile materialelor și echipamentelor.

Artiștii interpreți trebuie să își aducă propriile microfoane, instrumente, căști și alte echipamente pe care le folosesc.

Machiajul și coafura se vor efectua cu respectarea regulilor generale: menținerea distanței fizice, limitarea contactului apropiat, igienizarea mâinilor și dezinfecția suprafețelor înainte și după ședința de machiaj/coafor. Vestiarele vor fi dezinfectate ori de câte ori este nevoie.

Riscurile în urma participării la un eveniment și le vor asuma toți participanții, spectatorii, artiștii, furnizorii de servicii sau lucrătorii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0