Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bilanțul Festivalului "Slaveanskii Bazar": Rezultatele celei de-a 29-a ediții

© Sputnik / OsmatescoConstantin Moscovici
Constantin Moscovici - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Aseară s-a încheiat unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale - Concursul Internațional "Slaveanskii Bazar", ediția XXIX, desfășurat tradițional la Vitebsk, Belarus. Iată ce rezultate au obținut reprezentanții țării noastre în cadrul renumitului concurs.
Bilanțul Festivalului "Slaveanskii Bazar": Rezultatele celei de-a 29-a ediții

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", renumitul naist moldovean Constantin Moscovici, cel care mai bine de 20 de ani este și reprezentantul oficial al Festivalului Internațional "Slaveanskii Bazar" în Republica Moldova și România, a oferit mai multe detalii privind desfățurarea concursului din acest an.

Vladimir FOTESCU - Sputnik Moldova
Vladimir Fotescu va reprezenta Moldova la "Slaveanskii Bazar": Ce spune despre concurs
Potrivit lui, în anul curent concursul s-a desfășurat în condiții mai puțin obișnuite. Artistul a menționat că programul artistic a fost mai restrâns, iar toate concertele s-au petrecut doar în aer liber. Mai mult, și perioada de desfășurare a prestigiosului concurs a fost restrânsă. Dacă anterior festivalul avea o durată de zece zile, în acest an, organizatorii au comasat multe programe și evenimentul s-a petrecut doar trei zile.

În acest an, Republica Moldova a fost reprezentată la categoria maturi de către renumitul interpret Vladimir Fotescu, care a primit titlul de Diplomat al festivalului, fiind apreciat cu note înalte de membrii juriului din Rusia (Oleg Gazmanov), Belarusi, Danemarca și Kazahstan.

"Vladimir a acumulat 54 de puncte pentru interpretarea piesei "Путь к свету" din repertoriul binecunoscutului Raimond Pauls, semnată de Ilia Reznic. La hitul internațional Now That The Magic Has Gone, interpretul a acumulat 59 de puncte, având un rezultat final de 113 puncte. El a evoluat cu demnitate, a fost o experiență extraordinară pentru el de a cânta cu orchestra prezidențială din Belarus", a declarat pentru Sputnik Constantin Moscovici.

La categoria juniori țara noastră a fost reprezentată de către talentata Bogdana-Bianca Visterniceanu, căreia i-a revenit premiul III.

Lidia Isac - Sputnik Moldova
Slaveanskii Bazar: Premiu important pentru reprezentanta Moldovei - Video
Marele Premiu al ediției curente i-a revenit belarusului Roman Boznev, reprezentanta Ucrainei Elina Ivașcenco a obținut Premiul I, iar letoniana Carolina Lânda – premiul 2.

De menționat că festivalul a devenit o pistă de lansare pentru mulți interpreți cu renume din Republica Moldova. De-a lungul anilor, la concursul din Belarus au participat Nelly Ciobanu, Cristina Scarlat, Paşa Parfeni, Natalia Gordienco, Ecaterina Cojocaru, Ana Odobescu, Samir Loghin ș.a.

Amintim că în anul precedent Moldova a fost reprezentată la categoria artiști adulți de interpreta Lidia Isac. Tânăra s-a învrednicit de Premiul Special al Companiei "MIR", în valoare de 2000 de dolari, pentru măiestrie interpretativă.

La categoria juniori, Moldova a fost reprezentată de talentata Anastasia Barbă, câștigătoarea mai multor concursuri naționale și internaționale, printre care "Mărul de Aur", "Zolotoi Golos Rosii", "VIVA ALLEGRIA" ș.a. Tânăra a onținut premiul II.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0