Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Slaveanskii Bazar: Premiu important pentru reprezentanta Moldovei - Video

© Sputnik / Мирослав ротарьLidia Isac
Lidia Isac - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanta Moldovei la concursul muzical "Slaveanskii Bazar" s-a ales cu un premiu special al Companiei “MIR”

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Ieri, la Vitebsk, au fost anunțați laureații ediției a XXVIII-a Festivalului "Slaveanskii Bazar". Reprezentanta Moldovei, Lidia Isac, s-a învrednicit de Premiul Special al Companiei "MIR", în valoare de 2000 de dolari, pentru măiestrie interpretativă, informează din Belarus corespondentul Sputnik Andrei Porubin.

Totodată, el precizează că Lidia a fost la un pas de a deveni laureată a unuia dintre cele trei premii de bază, pentru că după două zile de concurs ea a acumulat 167 de puncte, exact ca și concurenții din Rusia si Ucraina. Dar pentru că regulamentul concursului nu admite trei laureați pe un singur loc, juriul a ales ca premiul pentru locul III să-l împartă Ivan Deatlov din Rusia si Dmitri Babac din Ucraina. Locul II le-a revenit interpretei din Israel Ilai si concurentului din Georgia Gheorghi Putcaradze (cu cate171 de puncte). Marele Premiu al ediției din acest an l-a câștigat detașat concurentului din Kazahstan Adilhan Makin (178 de puncte).
Cea de a XXVIII-a ediție a Festivalului de Muzică “Slavianskii Bazar” are loc la Vitebsk în perioada 7-17 iulie.

În prima seară a concursului, Lidia Isac a interpretat piesa ”Tî otpusti” din repertoriul Tinei Karol, iar duminică seara a ieșit în scenă cu piesa ”When er were young” din repertoriul lui Adele. Amintim că exact cu această piesă Lidia Isac a întors toate cele patru scaune ale juraților la ”Vocea României”.

Fluxul de știri
0