Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vladimir Fotescu va reprezenta Moldova la "Slaveanskii Bazar": Ce spune despre concurs

© Sputnik / OsmatescoVladimir FOTESCU
Vladimir FOTESCU - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În data de 13 iulie curent, se va da startul unuia dintre cele mai prestigioase evenimente culturale - Concursul Internaţional "Slaveanskii Bazar", desfășurat tradițional la Vitebsk, Belarus.
Vladimir Fotescu va reprezenta Moldova la "Slaveanskii Bazar": Ce spune despre concurs

În acest an, prestigiosul concursa ajuns la cea de-a XXIX-a ediție, iar Republica Moldova va fi reprezentată la categoria maturi de către talentatul Vladimir Fotescu.

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, interpretul ne-a mărturisit despre așteptările pe care le are de la acest concurs, dar și cum decurge procesul de pregătire pentru mult așteptatul eveniment.

Conform regulamentului concursului, concurenții din cele peste 21 de țări participante vor interpreta câte două piese: un hit internațional și o piesă a unui compozitor slavon.

"Voi interpreta piesa "Путь к свету" din repertoriul binecunoscutului Raimond Pauls, semnată de Ilia Reznic. Este o melodie destul de complicată și pentru mine este o mare provocare să o interpretez. La categoria hit internațional voi prezenta piesa  lui Joe Cocker - Now That The Magic Has Gone. Este o responsabilitate foarte mare să reprezint Moldova la asemenea concurs", a dezvăluit interpretul.

De asemenea, Vladimir Fotescu a menționat că în acest an, programul artistic va fi mai restrâns, iar organizatorii concursului de anvergură vor întreprinde toate măsurile de prevenire și control pentru evitarea COVID-19.

Constantin Moscovici - Sputnik Moldova
"Slaveanskii Bazar": Surprizele celei de-a 29-a ediții

De menționat că Festivalul a devenit o pistă de lansare pentru mulți interpreți cu renume din Republica Moldova.  De-a lungul anilor, la festivalul din Belarus au participat Nelly Ciobanu, Cristina Scarlat, Paşa Parfeni, Natalia Gordienco, Ecaterina Cojocaru, Ana Odobescu, Samir Loghin ș.a.

Amintim că în anul precedent Moldova a fost reprezentată la categoria artiști adulți de interpreta Lidia Isac. Tânăra s-a învrednicit de Premiul Special al Companiei "MIR", în valoare de 2000 de dolari, pentru măiestrie interpretativă.

La categoria juniori, Moldova a fost reprezentată de talentata Anastasia Barbă, câștigătoarea mai multor concursuri naționale și internaționale, printre care "Mărul de Aur", "Zolotoi Golos Rosii", "VIVA ALLEGRIA" ș.a.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0