Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important: Țările europene care au impus restricții pentru moldoveni - detalii

© Sputnik / Rodion ProcaInga Mifsud Wismayer
Inga Mifsud Wismayer - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe țări europene și-au închis frontierele pentru cetățenii din țara noastră din cauza riscului de răspândire a COVID-19. Iată care state au impus restricții de călătorie până în prezent și la ce trebuie să atragă atenția moldovenii dacă planifică o călătorie.
Important: Țările europene care au impus restricții pentru moldoveni - detalii

Potrivit avocatei Inga Mifsud Wismayer, cetățenii moldoveni trebuie să respecte anumite condiții atunci când planifică să treacă frontiera Republicii Moldova. Primul și cel mai important lucru este să se informeze din surse demne de încredere despre restricțiile impuse de autoritățile altor țări.

"Din păcate, tot mai multe state au închis hotarele pentru cetățenii moldoveni și cred că numărul acestora va crește. Cetățenii moldoveni trebuie să ia cunoștință de toate condițiile impuse de țările europene. Totodată, ar fi bine ca cetățenii să plece peste hotare doar în condiții stringente sau dacă au planificat și nu pot amâna călătoria", a declarat pentru Sputnik avocata Inga Mifsud Wismayer.

De menționat că Austria a fost prima țară care a anunțat introducerea de restricții din cauza COVID-19 pentru călătorii din mai multe state ale lumii, printre care este și Republica Moldova. Austria a anunțat impunerea restricțiilor pentru persoanele care provin din România, Moldova și Bulgaria din cauza situației complicate legate de răspândirea coronavirusului în aceste țări.

Avion Самолет - Sputnik Moldova
O importantă țară europeană a interzis accesul pentru moldoveni: Alte 12 state sunt vizate

Astfel, cei care pleacă spre Austria din România, Moldova și Bulgaria trebuie să prezinte testul negativ la coronavirus sau să respecte carantina de 14 zile.

Și Italia - una dintre destinațiile europene predilecte ale moldovenilor, și-a închis joia trecută frontierele pentru cetățenii din țara noastră. Măsura autorităților italiene vizează în total 13 țări cu risc sporit de răspândire a infecției cu coronavirus.

Astfel, este interzis accesul în țară pentru persoanele care au locuit în sau au tranzitat aceste ţări cu două săptămâni înainte de a intra pe teritoriul Italiei, acestea urmând să fie oprite la frontieră. Totodată, Italia a suspendat zborurile directe şi indirecte către Republica Moldova, Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

Шлагбаун, архивное фото - Sputnik Moldova
UE a publicat lista țărilor pentru care propune ridicarea restricțiilor de călătorie
Mai mult, din 16 și până în 31 iulie, cel puțin, Austria a anunțat că va sista cursele aeriene din și către Republica Moldova. Cetățenii străini, inclusiv din țara noastră, pot intra acum în Austria cu condiția că au dreptul de a sta în această țară în baza unei vize de tip D, eliberată de Austria, în baza unui permis de ședere sau a documentației necesare solicitării dreptului de ședere în conformitate cu Legea poliției pentru străini, Legea privind regimul străinilor sau Legea privind azilul din 2005.

Dacă persoanele nu pot prezenta certificatul medical, trebuie să intre în izolare/carantină, într-o locație adecvată, pe o perioadă de 14 zile. Accesul persoanelor ce nu pot face dovada deținerii unei locații adecvate în Austria nu va fi permis.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0