Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

UE a publicat lista țărilor pentru care propune ridicarea restricțiilor de călătorie

CC0 / Pixabay / YvonneH / Шлагбаун, архивное фото
Шлагбаун, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Uniunea Europeană a publicat o listă de state pentru care se recomandă deschiderea frontierelor UE începând cu 1 iulie, Rusia și Statele Unite nu au fost incluse în ea, dar nici Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Statele membre ale UE au propus eliminarea restricțiilor de călătorie pentru rezidenții din Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay, precum și pentru China pe principiul reciprocității.

Город Несебыр - Sputnik Moldova
Societate
Guvernul de la Sofia a decis: Pot sau nu moldovenii să călătorească în Bulgaria?

În același timp, rezidenții din Andorra, Monaco, San Marino și Vatican ar trebui tratați ca rezidenți ai UE în acest aspect.

Raportul subliniază că recomandările nu sunt obligatorii, autoritățile din țările UE rămân responsabile pentru decizia de a ridica restricțiile de călătorie.

Este indicat faptul că lista va fi revizuită la fiecare două săptămâni, atât pentru includere, cât și pentru excludere, în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Statele Schengen au convenit asupra interzicerii „călătoriilor opționale” în UE pentru resortisanții țărilor terțe, la jumătatea lunii martie, pe fondul pandemiei coronavirusului.

De asemenea, au fost limitate călătoriile în spațiul european. Majoritatea acestor restricții au fost eliminate pe 15 iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0