Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O importantă țară europeană a interzis accesul pentru moldoveni: Alte 12 state sunt vizate

© Sputnik / Rodion ProcaAvion Самолет
Avion Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
Italia, una dintre destinațiile europene predilecte ale moldovenilor, și-a închis joi frontierele pentru cetățenii din țara noastră. Măsura autorităților italiene vizează în total 13 țări cu risc sporit de răspândire a infecției cu coronavirus.

CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Italia a impus restricții de călătorie pentru 13 țări.

Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Societate
Informații actualizate: În ce state pot să călătorească moldovenii și în ce contiții
Potrivit ministerului italian al Sănătății, măsurile restrictive se aplică pentru cetățenii care vin din Republica Moldova, dar șu Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană, a precizat Ministerul italian al Sănătăţii.

''La nivel global, pandemia este în cea mai acută fază. Nu putem pune în pericol sacrificiile făcute de italieni în aceste luni. De aceea am ales calea cu cea mai mare precauţie'', a declarat ministrul italian al Sănătăţii Roberto Speranza, citat de stiridiaspora.ro.

Astfel, va fi interzis accesul în țară pentru persoanele care au locuit în sau au tranzitat aceste ţări cu două săptămâni înainte de a intra pe teritoriul Italiei, acestea urmând să fie oprite la frontieră. Totodată, Italia suspendă zborurile directe şi indirecte către ţările menţionate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0