Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nata Boboc: Detalii despre campania menită să ajute victimele supuse violenţei în familie

© Sputnik / OsmatescoNata Boboc
Nata Boboc - Sputnik Moldova
Abonare
Natalia Boboc a lansat un nou proiect social – "Stop Violența în Familie". În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", interpreta ne-a oferit mai multe detalii despre această campanie.
Nata Boboc: Detalii despre campania menită să ajute victimele supuse violenţei în familie

Pumn - Sputnik Moldova
Societate
Date oficiale: Violența în familie a luat amploare în timpul pandemiei
"Stop Violența în Familie" este un proiect social care are menirea să susţină și să încurajeze persoanele care au trecut prin violenţa în familie să rupă tăcerea și lanțul suferințelor prin care trec. Ideea campaniei îi aparține interpretei Natalia Boboc, care spune că după careva discuții cu mai multe persoane a simțit că asemenea proiect este necesar societății.

"Am ascultat multe doamne care povesteau despre necazurile prin care trec și chiar plângeam alături de ele când le auzeam istoria de viață. Problema violenței în familie nu este o noutate sau o temă tabu - ea continuă să se manifeste. Nimeni nu trebuie să tolereze asemenea atitudine față de persoana sa, în special când în familie sunt și copii", a spus Nata Boboc.

În cadrul proiectului, intepreta a lansat o piesă dedicată victemelor violenței în familie, iar în curând va apărea și un scurt-metraj, a căror protogoniști vor fi oamenii care au avut de suferit în urma abuzurilor partenerilor.

Засуха - Sputnik Moldova
Iată ce se întâmplă în țară în timp ce deputații se joacă de-a ascunselea în Parlament

"Piesa reflectă istoriile pe care le-am auzit. Aceasta îi va motiva pe mulți oameni să pună punct istoriilor triste și să zică Stop violența în familie", a conchis autoarea proiectului.

De menționat că în primele patru luni ale anului curent forțele de ordine au înregistrat 678 de cazuri de violență - cu 13 la sută mai multe decât în aceeași perioadă a anului 2019. În această perioadă, au fost instituite 780 de ordine de restricție de urgență și 231 de ordonanțe de protecție.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0