Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Studii la USM: Ce oferte educaționale le propune tinerilor instituția de învățământ

© Sputnik / OsmatescoOtilia Dandara
Otilia Dandara - Sputnik Moldova
Abonare
Universitatea de Stat din Moldova este unul dintre liderii recunoscuți al sistemului naţional de învăţământ superior din ţară. La fel ca și în anii precedenți, instituția vine cu un șir de oferte educaționale pentru cei care sunt dornici să-și continue studiile la USM.
Studii la USM: Ce oferte educaționale le propune tinerilor instituția de învățământ

Universitatea de Stat din Moldova este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din țară, adesea fiind nominalizată și în clasamentele internaționale de top.

Studenți, ore, universitate - Sputnik Moldova
Societate
Două universități din Moldova în topul celor mai bune din lume – Detalii

Universitatea dispune de toate condițiile necesare pentru ca studenții să poată însuși lecțiile predate de către profesori cu o vastă experiență. Instituția are o bază tehnico-materială bine dotată, care asigură toate domeniile de activitate universitară, 11 blocuri de studii, centre de cercetare ştiinţifică, laboratoare, bibliotecă, Centrul de Tehnologii Informaţionale, Centrul editorial, centre culturale şi lingvistice, săli de sport, cantine, cămine studenţeşti ș.a.

USM le propune absolvenților de licee 12 facultăți și 69 de specialități. În total, peste 100 de mii de absolvenți și-au făcut studiile în cadrul acestei instituții, iar în noul an de studii 2020-2021, USM se pregătește să găzduiască mulți tineri ambițioși dornici de carte.

"În acest an ne propunem să avem cel puțin același număr de studenți precum și în anul precedent. Acest lucru îl constatăm din interesul pe care îl manifestă elevii și părinții care se interesează de programele de studii. În ultimii trei-patru ani se menține un număr constant al tinerilor înmatriculați la studii de licență în cadrul USM",  a declarat pentru Sputnik prorectorul pentru activitate didactică de la USM, Otilia Dandara.

Potrivit spuselor sale, în ultima perioadă se atestă o reducere a preferințelor studenților pentru unele specialități, în schimb unele dintre ele sunt luate cu asalt de către viitorii specialiști.

"În majoritatea cazurilor, absolvenții de liceu preferă să-și urmeze studiile la Facultatea Științe Economice și Facultatea de Drept. De asemenea, în topul programelor solicitate sunt Facultatea de Jurnalism și Relații Internaționale", a subliniat Otilia Dandara.

Studenți la curs - Sputnik Moldova
Educație
În ce condiții un student poate trece de la studii cu taxă la cele cu finanțare bugetară

De menționat că pe parcursul mai multor ani USM a ghidat liceenii în alegerea unei meserii, desfășurând proiectul "Student USM pentru o zi". Astfel, circa 80 la sută dintre liceenii care au participat anterior la acest proiect au ales să-și continue studiile la USM.

Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik Moldova a lansat recent noul proiect instructive-informativ "Abiturient 2020". În cadrul acestui proiect ne propunem să informăm elevii absolvenți despre regulile de admitere, ofertele educaționale, programele de studii și posibilitățile unice pe care le oferă universitățile din Republica Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0