Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Două universități din Moldova în topul celor mai bune din lume – Detalii

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaStudenți, ore, universitate
Studenți, ore, universitate - Sputnik Moldova
Abonare
Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Tehnică se regăsesc în top 25 cele mai bune universități din lume.

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea de Stat din Moldova se regăsesc printre primele 25 de universități în topul prezentat de către U-Multirank la categoria „International Joint Publication”. 

Indicatorul dat caracterizează gradul în care profesorii universitari sunt conectați la rețelele internaționale de cercetare. Universitățile care se regăsesc în top au cel puțin 75% din publicații elaborate în colaborare cu cercetători din afara țării.

Este de menționat că UTM și USM se regăsesc în clasamentele U-Multirank alături de alte 1700 de universități din diferite colțuri ale lumii: Europa, Asia, America și Africa.

Metodologia U-Multirank se bazează pe o tratare multidimensională, orientată spre utilizator. Aceasta compară performanțele instituțiilor de învățământ superior pe 5 dimensiuni: (1) predare și învățare, (2) cercetare, (3) transfer de cunoștințe, (4) orientare internațională și (5) implicare regională.

U-Multiranking este o clasificare independentă, efectuată cu suportul Programului Erasmus+, fiind supravegheat de un consiliu de consultanță.

Fluxul de știri
0