Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Foto - Șantier inaugurat oficial la Comrat: Chicu, Șarov, Ioniță, Vlah

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaAu demarat lucrările de construcție a noului bloc de studii a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat
Au demarat lucrările de construcție a noului bloc de studii a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi au demarat lucrările de construcție a noului bloc de studii a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. La ceremonia de inaugurare a șantierului de construcții a participa prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu; ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov; ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță; bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah.

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaȘantierul de construcții a noului bloc de studii a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat: prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu; Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov; ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță; bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah
Foto - Șantier inaugurat oficial la Comrat: Chicu, Șarov, Ioniță, Vlah  - Sputnik Moldova
Șantierul de construcții a noului bloc de studii a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat: prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu; Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov; ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță; bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah

Irina Vlah - Sputnik Moldova
Vlah, despre reintegrarea țării: Găgăuzia ar putea deveni un model pentru Transnistria
Construcția  blocului de studii este realizată în cadrul sub-proiectului „Lucrări de construcție a blocului de studii la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat, UTAG”, finanțat în cadrul Programului de asistență tehnică şi financiară acordată de Guvernul României, conform Hotărârilor de Guvern nr. 436/2014 și nr. 487/2019. Costul lucrărilor civile constituie 20 051 381, 08 lei, anunță ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Ministrul Igor Șarov a menționat că construcția unui nou bloc de studii pentru elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat reprezintă un proiect foarte important pentru întreaga comunitate.

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu la ceremonia de inaugurare a șantierului de construcții a noului bloc de studii a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat
Foto - Șantier inaugurat oficial la Comrat: Chicu, Șarov, Ioniță, Vlah  - Sputnik Moldova
Premierul Ion Chicu la ceremonia de inaugurare a șantierului de construcții a noului bloc de studii a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat

„Crearea condițiilor optime pentru desfășurarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ este un element indispensabil pentru obținerea performanțelor.

Președintele țării, Igor Dodon, se află într-o vizită de lucru în UTA Găgăuzia - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon a discutat cu bașcanul Găgăuziei problemele importante ale regiunii
Iată de ce, eforturile Autorităților Publice Locale și Autorităților Publice Centrale necesită a fi concentrate pentru atingerea acestui deziderat. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a identificat mijloace financiare, în sumă totală de 5,6 milioane de lei, pentru acoperirea contribuției autorităților locale în cadrul acestui proiect. Sunt ferm convins că doar acționând împreună putem contribui la dezvoltarea  fizică, emoțională, cognitivă și socială a elevilor, factori indispensabili pentru formarea viitorilor cetățeni activi”, a declarat oficialul de la Chișinău.

În context, ministrul Igor Șarov a mulțumit Guvernului României pentru sprijinul constant pe care îl acordă Republicii Moldova.

Menționăm că Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” este unica instituție cu predare în limba română din municipiul Comrat. În prezent, în cadrul instituției de învățământ își fac studiile 476 de elevi.

Blocul de studii va fi dat în folosință la începutul anului de studii 2021. Instituția va avea o capacitate pentru mai mult de 700 de elevi care vor învăța în limba română.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0