Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Igor Dodon a discutat cu bașcanul Găgăuziei problemele importante ale regiunii

© Photo : Facebook / Dodon IgorPreședintele țării, Igor Dodon, se află într-o vizită de lucru în UTA Găgăuzia
Președintele țării, Igor Dodon, se află într-o vizită de lucru în UTA Găgăuzia - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a mers într-o vizită de lucru în UTA Găgăuzia. Împreună cu bașcanul Irina Vlah, cei doi oficiali au inspectat șantierul unei companii turce care construiește drumurile în regiune, dar și câteva terenuri agricole.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. Președintele Igor Dodon împreună cu bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, au mers pe șantierul companiei turce "Onur Taahhüt", specializată în construcția drumurilor și a infrastructurii rutiere. Șeful statului susține că, în cei 40 de ani de la fondare, compania turcă a implementat numeroase proiecte în diferite țări ale lumii, inclusiv în Republica Moldova.

"Timp de peste un an de când compania a demarat activitatea în Găgăuzia, aici au fost create 400 de locuri de muncă", a menționat președintele Igor Dodon. 

Ulterior, cei doi oficiali au inspectat un câmp semănat cu grâu. Autoritățile locale l-au informat pe președintele Igor Dodon că, din cauza iernii fără zăpadă și a secetei severe, cerealele au avut de suferit.

© Photo : Facebook / Dodon IgorPreședintele țării, Igor Dodon, se află într-o vizită de lucru în UTA Găgăuzia
Igor Dodon a discutat cu bașcanul Găgăuziei problemele importante ale regiunii - Sputnik Moldova
Președintele țării, Igor Dodon, se află într-o vizită de lucru în UTA Găgăuzia

"Autoritățile autonomiei, împreună cu fermierii, fac tot posibilul pentru a asigura securitatea alimentară a țării și pentru a nu admite lipsa de pâine în regiune. Am menționat că susținerea sectorului agroindustrial este o prioritate pentru actuala guvernare. Am subliniat că în condițiile crizei provocate de pandemie și a secetei cumplite, Executivul este în proces de elaborare a unui mecanism funcțional de asigurări în agricultură și de identificare a unor soluții eficiente pentru depășirea situației", a declarat președintele Igor Dodon.

În anul 2020, întreprinderile agricole din Găgăuzia au semănate peste 38 de mii hectare cu grâu de toamnă, aproximativ 7 mii de hectare de orz și 3,3 mii hectare de rapiță.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0