Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vlah, despre reintegrarea țării: Găgăuzia ar putea deveni un model pentru Transnistria

© Sputnik / Vladimir PolusatovIrina Vlah
Irina Vlah - Sputnik Moldova
Abonare
Autonomia Găgăuză ar putea deveni un exemplu pentru locuitorii din regiunea transnistreană în procesul de reintegrare a țării. Această opinie a fost exprimată de Irina Vlah în cadrul emisiunii ”Expertiza”, realizată în Studioul Radio Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Autonomia Găgăuză ar putea deveni un model și o istorie de succes pentru locuitorii din Transnistria în procesul de reintegrare a țării. O declarație în acest sens a fost făcută de bașcanul Irina Vlah în studioul Radio Sputnik Moldova.

”Nu trebuie să avem frică de autonomie. Autonomia poate deveni chiar un exemplu. De fiecare dată le spuneam tuturor celor cinci premieri cu care am avut ocazia să muncesc, de fiecare dată le spuneam să facem din Găgăuzia un exemplu pentru Transnistria. Le spun cu orice prilej politicienilor noștri că, dacă vrem ca locuitorii din regiunea transnistreană să dorească să se întoarcă, ei trebuie să vadă că Autonomia Găgăuză funcționează bine, că în Moldova avem un foarte bun exemplu pentru locuitorii din Transnistria”, a declarat Irina Vlah în cadrul emisiunii ”Expertiza”.

Totodată, bașcanul a precizat că acest lucru trebuie să fie valabil nu doar pentru Găgăuzia, ci și pentru alte regiuni ale țării, creând astfel de modele. De asemenea, un lucru important subliniat de Vlah a fost capacitatea de comunicare cu partenerii externi.

”Cu partenerii noștri trebuie să fim deschiși, onești și prin exemple concrete să demonstrăm că se poate”, a subliniat Vlah.

Demnitarul a menționat că anumiți pași sunt făcuți, chiar dacă nu sunt atât de rapizi pe cât se așteaptă opinia publică, pentru că foarte mult timp se consumă pe negocieri, pentru crearea condițiilor necesare, iar cei care vin la putere, chiar dacă doresc să facă o schimbare rapidă, totuși au o sarcină extrem de dificilă. Totuși „ei nu găsesc timp să o facă”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0