Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veşti bune: Tot ce se schimbă în Germania în iunie 2020

© REUTERS / Fabrizio BenschЛюди наслаждаются погодой в кафе на площади Жандарменмаркт в Берлине, соблюдая принцип социальной дистанции
Люди наслаждаются погодой в кафе на площади Жандарменмаркт в Берлине, соблюдая принцип социальной дистанции - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
De la sprijin financiar suplimentar acordat familiilor, protecţie pentru chiriaşi, până la relaxarea restricțiilor de călătorie sau introducerea unei noi avertizări meteo, în Germania se schimbă foarte multe luna aceasta, şi nu toate schimbările sunt legate de COVID-19.

BUCUREŞTI, 3 iun – Sputnik, Doina Crainic. Iată care sunt cele mai importante schimbări care au loc în Germania în luna iunie, schimbări prezentate de portalul The Local

Protecție pentru chiriașii care nu pot plăti chiria

Până la sfârșitul lunii iunie, chiriașii nu trebuie să se teamă că vor fi dați afară din apartamente dacă nu își pot plăti chiria. Reglementarea (denumită „Kündigungsschutz”) îi vizează și pe chiriașii comerciali. Însă obligația chiriașilor de a plăti chiria rămâne și este doar amânată. Restanțele trebuie decontate în cel mult doi ani - până la 30 iunie 2022.

Richard Ferrand și Wolfgang Schauble - Sputnik Moldova
Șefii Legislativelor din Franța și Germania cer redeschiderea granițelor în Europa

Concediul medical nu mai este acordat prin telefon

Oricine are nevoie de un concediu medical, de exemplu din cauza unei răceli, va trebui de acum să se prezinte la cabinetul medical pentru a primi o adeverinţă specială, denumită Krankenmeldung sau Krankenschein.

O reglementare specială care permitea acordarea concediilor medicale prin telefon din cauza pandemiei de coronavirus a expirat la 31 mai.

Vești bune pentru călători

Avertismentul de călătorie pentru 31 de țări din Europa este anulat începând de miercuri, deși unele țări - cum ar fi Spania - pot menţine propriile restricții individuale în ceea ce privește momentul în care vor permite venirea turiștilor.

Mai multe companii aeriene, printre care Lufthansa, Swiss și Eurowings din Germania, reiau zborurile turistice.

Nouă avertizare meteo

Serviciul Meteo German (DWD) a introdus un nou nivel de avertizare. Exista deja o indicație pentru un „Hitze” sau val de căldură, dar acum va exista un nou avertisment „Hitze extrem” dacă va fi cazul. În vara anului 2019, temperaturile au crescut la un nivel record de 43 de grade Celsius în Germania.

протесты в Германии - Sputnik Moldova
Germania: landul care pune capăt tuturor restricţiilor de la începutul lui iunie

Regulile de distanțare socială expiră

Interdicția de contact - care prevede că se pot întâlni oameni din două gospodării separate, sau până la 10 persoane simultan – se menţine oficial până în 29 iunie. Cu toate acestea, landurile pot decide separat dacă vor să adopte această regulă sau să stabilească altele proprii. De exemplu, în Berlin, numai până la cinci persoane au voie să se întâlnească. După 29 iunie, fiecare land va stabili probabil regulile proprii.

Ajutor suplimentar pentru familii

Pentru a ajuta familiile și, în același timp, a crea cerere în sectorul de vânzări cu amănuntul, va fi aprobat de guvern un bonus pentru familie în iunie. Ministrul Finanțelor, Olaf Scholz, intenționează să ofere părinților un bonus unic de 300 de euro pentru fiecare copil, potrivit Der Spiegel.

Guvernul din Renania de Nord-Westfalia a propus chiar un bonus de 600 de euro pentru fiecare copil, pentru a recompensa familiile care menţin echilibrul între îngrijirea copiilor și lucrul la domiciliu. De asemenea, creștin-democrații landului au propus un voucher de călătorie pentru vacanțele în Germania.

Ratele la împrumuturi pot fi amânate până la sfârșitul lunii iunie

Toate contractele de împrumut pentru consum semnate înainte de 15 martie pot fi suspendate până la 30 iunie, pentru maximum trei luni. Reglementarea a intrat în vigoare pe 1 aprilie și acoperă rambursarea, dobânzile și plățile de stingere a datoriei.

Angela Merkel - Sputnik Moldova
Societate
Germania: Sfârşitul izolării - landurile decid cu privire la ridicarea restricțiilor

În cazul în care debitorii nu îşi pot îndeplini obligațiile contractuale din cauza pandemiei de coronavirus, nu sunt vizaţi de consecințe legale.

Anularea biletelor Deutsche Bahn

Deutsche Bahn a introdus reglementări valabile în timpul crizei. Potrivit acestora, clienții care au cumpărat un bilet la tariful super economic (Super Sparpreis) sau tariful economic (Sparpreis) înainte de 13 martie își pot anula călătoria, dar numai până la sfârșitul lunii iunie.

Totuşi, reglementarea se aplică numai călătoriilor planificate între 13 martie și 4 mai. Iar cine ratează termenul limită poate folosi biletele până la 31 octombrie.

Școlile și grădiniţele reiau activitatea

Saxonia a fost primul dintre cele 16 landuri din Germania care a redeschis școlile primare și centrele de îngrijire de zi pentru copii, în unele cazuri cu restricții. În loc să se bazeze pe grupuri mici și reguli de distanțare, grupurile și clasele sunt separate unele de altele.

Migrant workers pick lettuce on a farm in Kent, Britain July 24, 2017. Picture taken July 24, 2017 - Sputnik Moldova
Germania: Situaţia umilitoare a românilor care muncesc în abatoare - „cultura ignorării”

De asemenea, Schleswig-Holstein a decis miercuri că toți elevii din școlile primare de acolo trebuie să se întoarcă la școală începând cu 8 iunie, fără reguli de distanţare.

Creșterea pensiilor

Datorită ajustării anuale a pensiilor, aproximativ 21 de milioane de pensionari din Germania vor primi mai mulți bani de la 1 iulie. Totuşi, această majorare nu va fi transferată tuturor pensionarilor în același timp.

Data când va fi plătită pensia majorată depinde de momentul începerii pensionării. Cei care s-au pensionat înainte sau în martie 2004 vor primi la sfârșitul lunii iunie pensia ajustată.

Dacă pensionarea a început în aprilie 2004 sau mai târziu, surplusul nu va intra în cont până la sfârșitul lunii iulie. Plata se face automat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0