Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Germania: Sfârşitul izolării - landurile decid cu privire la ridicarea restricțiilor

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Berlinul va permite celor 16 landuri germane să decidă cu privire la ridicarea restricţiilor de izolare, însemnând deschiderea magazinelor, întoarcerea la școală a elevilor și chiar reînceperea campionatului de fotbal Bundesliga, atâta timp cât epidemia nu va reveni.

BUCUREŞTI, 7 mai – Sputnik, Doina Crainic. Șefii landurilor germane vor decide cu privire la ieșirea din izolare, care a durat săptămâni întregi, potrivit unui nou plan pe care guvernul cancelarului Angela Merkel l-a elaborat înaintea discuțiilor la nivel înalt pe această temă, a informat agenția de știri DPA citând o copie a documentului, potrivit RT

Punctele cheie ale proiectului oferă o speranţă locuitorilor celei mai bogate ţări din Europa, care încă sunt afectaţi de izolarea din cauza coronavirusului. În document se precizează că toate întreprinderile, indiferent de mărimea lor, ar putea relua serviciile pentru clienții lor, care vor trebui să menţină distanța de 1,5 m, aşa cum se va întâmpla pretutindeni în public.

Elevilor li se va permite să se întoarcă la școală înainte de vacanța de vară, atât timp cât școlile și universitățile se asigură că nu există riscul ca ei să se infecteze. De asemenea, oamenilor din azile li s-ar putea permite să primească vizitatori, cu condiția să nu existe cazuri de Covid-19 active în unitățile lor.

люди вышли на прогулку в парк во время карантина  - Sputnik Moldova
Societate
Deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale: Dispoziția integrală din data de 5 mai
În cele din urmă, şi cluburile de fotbal se aşteaptă să primească permisiunea de a-și relua meciurile în a doua jumătate a lunii mai, dar vor trebui să joace fără fani, deoarece interdicția organizării de evenimente publice mari, inclusiv festivaluri și jocuri, a fost prelungită până la sfârșitul lunii august. Totuși, copiii și sportivii non-profesioniști ar putea reîncepe în curând să practice sporturi în aer liber.

Cu toate acestea, proiectul presupune pauze de urgență dacă epidemia depășește un anumit prag. În cazul în care numărul de infecții crește într-o săptămână la peste 50 la 100.000 de locuitori într-un oraș sau regiune, administrațiile locale vor trebui să reintroducă imediat restricțiile.

Germania a raportat peste 167.000 de cazuri de Covid-19, rămânând în urma SUA, a Spaniei, Italiei, Marii Britanii și a Franței. Numărul deceselor în Germania rămâne semnificativ mai mic decât cel din ţările menționate, ajungând la aproape 7.000.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0