Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost dat startul campaniei “Panglica Sfântului Gheorghe”

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaГеоргиевские ленточки
Георгиевские ленточки - Sputnik Moldova
Abonare
Acțiunea anuală “Panglica Sfântului Gheorghe” a fost lansată astăzi de agenția Rossiya Segodnya, un gest prin care aduce un omagiu celor care au luptat și care au căzut în cel de-Al Doilea Război Mondial.

CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Marți a fost dat oficial startul acțiunii anuale jubiliare “Panglica Sfântului Gheorghe”, în cadrul unei videoconferințe organizate de Centrul de Presă Internațional Multimedia al Rossiya Segodnya. În legătură cu pandemia coronavirusului și anularea tuturor manifestațiilor publicare, de această dată formatul campaniei va fi modificat, însă panglica negru-oranj va deveni din nou un simbol al Zilei Victoriei.

Жители города Познань приветствуют советских воинов-освободителей на ИС-2 - Sputnik Moldova
Tancurile sovietice legendare din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial
În anul 2020, campania “Panglica Sfântului Gheorghe” împlinește 15 ani de la inițiere. Devenită deja o tradiție populară, acțiunea s-a născut anume pe bulevardul Zubovski, pe 4 martie 2005, iată de ce locul desfășurării a acestei conferințe video nu este deloc întâmplător. La eveniment au participat adjunctul conducătorului “RosMolodioj”, Andrei Platonov, adjunctul șefului Departamentului Muncii și Protecției Sociale a Primăriei Moscovei, Vladimir Filipov, președintele mișcării naționale “Voluntarii Victoriei”, Olga Amelcenkova și directorul Centrului “Mosvolonter”, Dmitri Pokrovski.

“Panglica Sfântului Gheorghe este o campanie care își propune să reunească cât mai mulți oameni. În ziua de azi e o misiune destul de dificilă. Rămânem acasă, știm: e foarte important și greu. Nu putem agăța panglica de haină pentru a ieșit afară, să vedem fețele și zâmbetele celor care, asemenea nouă, mai păstrează memoria vie. Însă tradiția rămâne, a menționat Natalia Loseva. – Căutăm noi căi, noi formate, și astăzi rușii vor primi “Panglica Sfântului Gheorghe”, indiferent de circumstanțe. E adevărat că nu va fi atât de vizibil, însă ea continuă să ne unească într-un tot întreg, așa cum a fost întotdeauna”.

În acest an campania “Panglica Sfântului Gheorghe” se va desfășura între 4-9 mai în regim online și offline, cu eforturile membrilor mișcării “Voluntarii Victoriei” și în coordonare cu “RosPatriotȚentr”, cu susținerea informațională a AIP “Rossiya Segodnya”. Campania urmează să cuprindă toate regiunile Rusiei. Rossiya Segodnya, în special, transmite deja peste 50 de mii de panglici voluntarilor din Moscova, care le vor înmâna persoanelor în vârstă și celor care nu se pot deplasa, celor care apelează la linia fierbinte pentru a obține ajutor în procurarea medicamentelor și produselor alimentare, în cadrul programului “Suntem Împreună”.

Împreună cu panglici persoanele în vârstă vor primi și un set de CD-uri cu înregistrările pieselor din perioada războiului și nuvelelor ale Valentinei Kataeva și Iuri Bondarev “Fiul detașamentului” și “Batalioanele cer foc”, create cu ocazia aniversării 75 de ani de la Victorie. În afară de aceasta, în regiuni vor fi împărțite panglici în acea parte a zilei în care se permite vizitarea magazinelor, farmaciilor și benzinăriilor. Panglicile vor ajunge și la întreprinderile mari, instituțiile de stat.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și ambasadorul extraordinar şi plenipotențiar al Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasneţov. - Sputnik Moldova
Igor Dodon, întrevedere de lucru cu ambasadorul rus Oleg Vasnețov – Detalii
“Acțiunea jubiliară nu va fi una mai mică decât în anii precedenți și în mod tradițional se va desfășura cu sprijinul voluntarilor”, a subliniat Andrei Platonov. Planificăm să distribuim peste 15 milioane de panglici. Fiecare persoană va putea în acest fel să aducă un omagiu veteranilor și celor care au căzut în luptă. În același timp, vor fi respectate toate măsurile de siguranță. În condiții de izoare și distanțare socială, “Panglica Sfântului Gheorghe” își va păstra rolul de simbol al Marii Victorii. În calitate de agenție federal, susține această inițiativă bună și importantă”.

“E simbolic faptul că jubileul acțiunii “Panglica Sfântului Gheorghe” a coincis cu 75 de ani de la Victorie – anul memoriei și slavei. Voluntarii campaniei “Suntem Împreună” vor oferi ajutoare persoanelor în vârstă și veteranilor. Pe lângă acest fapt, panglicile vor fi accesibile în 25 de mii de locații din întreaga țară. Printre ele sunt – magazinele alimentare, farmacii, benzinării și altele. Peste 200 de mii de magazine din întreaga țară, peste 3800 de farmacii și 1800 de benzinării au anunțat deja susținerea pentru Campania noastră”, a adăugat Natalia Mandrova.

Советские и американские военнослужащие встречаются на реке Эльбе. - Sputnik Moldova
Politică
Putin și Trump au adoptat o declarație comună cu privire la întâlnirea de pe Elba - Video
“Tradițional, voluntarii din Moscova se alătură acțiunii “Panglica Sfântului Gheorghe”. De obicei, ei împărțeau pe străzi panglicile, în ajunul sărbătorii, pentru ca toată lumea să poată comemoreze evenimentele din Marele Război pentru Apărarea Patriei. În acest an voluntarii sunt gata să răspundă la apel și să distribuie panglicile oamenilor în vârstă, care solicit ajutor în call-center acțiunii “Suntem Împreună”. Respectăm toate măsurile de protecție și suntem gata să susținem campania, evitând contactele directe, pentru ca oamenii în vârstă, care nu pot ieși din casă, să primească simbolul Marii Victorii”, a spus Dmitri Pokrovski.

De asemenea, “Rossiya Segodnya” își invită cititorii și partenerii să se alăture acțiunii prin „transmitere” logourilor și prin adăugarea panglicii Sfântului Gheorghe la imaginile de profil din rețelele de socializare și logourile companiilor. Grupul media a elaborat în acest sens frame-uri speicale care pot fi descărcate urmând acest link (http://ria.ru/files/gl_lenta.zip).

Ветеран ВОВ Иван Иванович Сухоруков - Sputnik Moldova
Societate
Veteranii de război, decorați cu prilejul aniversării a 75 de ani de la Marea Victorie
Campania “Panglica Sfântului Gheorghe” a fost concepută de jurnaliștii agenției RIA Novosti, drept o continuare a proiectului redacțional “Victoria Noastră. În fiecare zi”, în cadrul căreia a fost descoperită și digitalizată întreaga arhivă a Sovinformbiuro, au fost colectate sute de istorii ale tinerilor care au povestit cum familiile lor au fost afectate de război. În calitate de o continuare a acestor istorii a și apărut cunoscutul slogan al campaniei: “Țin minte. Mă mândresc”. În același an inițiativa a fost susținută de guvernul Moscovei și de organizația “Comunitatea Studențească”. Din 2014, în campania participă și AIP “Rossiya Segodnya” în calitatea ei de succesor de drept al celor mai bune tradiții ale RIA Novosti.

AIP Rossiya Segodnya este un grup media internațional, misiunea căruia constă în relata operativ și echidistant despre ultimele evenimente din lume, informarea publicului despre diverse opinii despre cele mai importante procese. AIP Rossiya Segondya reprezintă un amalgam de resurse informaționale ale agenției: RIA Novosti, RIA Novosti Sport, RIA Novosti Imobiliare, Praim, RIA Rating, InoSMI, Navigatorul Social. Pe plan internațional grupul media este reprezentat de Agenția internațională de presă și radio Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0