Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Tancurile sovietice legendare din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Legendarele tancurile sovietice care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial – iată cum arătau ele.

Armata Roșie a avut mai multe tancuri legendare care au luptat pe câmpurile celui de-al doilea război mondial. În primul rând, este vorba de redutabilul T-34, dar și de tancul ușor T-26, care, chiar dacă era deja învechit, el constituind elementul de bază al tehnicii blindate a Armatei Roșii de la sfârșitul anilor 1930, totuși a avut o misiune importantă: această mașină a oprit înaintarea trupelor naziste spre Moscova, deseori cu prețul vieții echipajului.

Care au fost legendarele tacuri sovietice din Al Doilea Război Mondial aflați din galeria foto Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

© Sputnik / Trecere la banca de fotografiiRăzboiul Doi Mondial: 1939-1945. Eliberarea Poloniei pe cotropitorii naziști germani. Locuitorii orașului Poznan îi salută pe soldații eliberatori care au intrat în localitate cu un tanc IS-2 (ИС-2).
Жители города Познань приветствуют советских воинов-освободителей на ИС-2 - Sputnik Moldova
1/10
Războiul Doi Mondial: 1939-1945. Eliberarea Poloniei pe cotropitorii naziști germani. Locuitorii orașului Poznan îi salută pe soldații eliberatori care au intrat în localitate cu un tanc IS-2 (ИС-2).
© Sputnik / Nikolay Maksimov / Trecere la banca de fotografiiTacul sovietic T-34 iese la linia de atac.
Советские танки Т-34 выходят на рубежи атаки - Sputnik Moldova
2/10
Tacul sovietic T-34 iese la linia de atac.
© Photo : Public domainTacul sovietic ușor cu aruncător de flăcări HT-26/BHM-3 (ХТ-26/БХМ-3).
Советский легкий химический (огнеметный) танк ХТ-26/БХМ-3 - Sputnik Moldova
3/10
Tacul sovietic ușor cu aruncător de flăcări HT-26/BHM-3 (ХТ-26/БХМ-3).
© Sputnik / Georgy ZelmaEchipajul unu tancul ușor T-26, din plutonul lui P.V. Peciorin, într-o pauză dintre lupte.
Tancul ușor T-26 a constituit elementul de bază a tehnicii blindate a Armatei Roșii la sfârșitul anilor 1930. Dar, deja spre sfârșitul anului 1941 era deja învechi și, spre deosebire de tancurile sovietice mai noi și mai puternice, cum erau T-34 și KV (KB), nu mai putea să țină piept tehnici blindate inamice. Marea majoritate a tacurilor T-26 nu au ajuns să supraviețuiască nici măcar primului an de război, dar, cu toate acestea, aceste mașini militare au închis cale inamicului spre Moscova, este adevărat, deseori, cu prețul vieții echipajului.
Танкисты легкого танка Т-26 взвода П.В. Печенина отдыхают между боями - Sputnik Moldova
4/10
Echipajul unu tancul ușor T-26, din plutonul lui P.V. Peciorin, într-o pauză dintre lupte.
Tancul ușor T-26 a constituit elementul de bază a tehnicii blindate a Armatei Roșii la sfârșitul anilor 1930. Dar, deja spre sfârșitul anului 1941 era deja învechi și, spre deosebire de tancurile sovietice mai noi și mai puternice, cum erau T-34 și KV (KB), nu mai putea să țină piept tehnici blindate inamice. Marea majoritate a tacurilor T-26 nu au ajuns să supraviețuiască nici măcar primului an de război, dar, cu toate acestea, aceste mașini militare au închis cale inamicului spre Moscova, este adevărat, deseori, cu prețul vieții echipajului.
© Sputnik / Mikhail Filimonov / Trecere la banca de fotografiiIată cum arăta tancul ușor T-70, desen, muzeul de tancuri și tehnică blindată a URSS.
Репродукция рисунка легкого танка Т-70 из собрания музея бронетанковых войск СССР - Sputnik Moldova
5/10
Iată cum arăta tancul ușor T-70, desen, muzeul de tancuri și tehnică blindată a URSS.
© Photo : Public domainEchipajului tancului T-34, în ambuscadă. Frontul de vest, noiembrie 1941, cel mai probabil, Brigada de Tancuri nr. 24. Mașina este vopsită în alb pentru camuflare.
Экипаж танка Т-40 в засаде - Sputnik Moldova
6/10
Echipajului tancului T-34, în ambuscadă. Frontul de vest, noiembrie 1941, cel mai probabil, Brigada de Tancuri nr. 24. Mașina este vopsită în alb pentru camuflare.
© Sputnik / V.Khomenko / Trecere la banca de fotografiiTancul greu KV-85 (KB-85) din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Arhiva Muzeului Central al Forțelor Armate ale URSS.
Танк КВ-85 - советский тяжелый танк периода Великой Отечественной войны - Sputnik Moldova
7/10
Tancul greu KV-85 (KB-85) din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Arhiva Muzeului Central al Forțelor Armate ale URSS.
© Photo : Public domainCum au evoluat tancurile sovietice de la BT-7 (БТ-7) la T-34. De la stânga la dreapta: tancurile produse până la război de Uzina nr. 183: A-8 sau BT-7, A-20, T-34 (modelul anului 1940, cu tunul L-11), T-34 (modelul anului 1941, cu tunul F-34).
Эволюционная цепочка — от БТ-7 к Т-34 - Sputnik Moldova
8/10
Cum au evoluat tancurile sovietice de la BT-7 (БТ-7) la T-34. De la stânga la dreapta: tancurile produse până la război de Uzina nr. 183: A-8 sau BT-7, A-20, T-34 (modelul anului 1940, cu tunul L-11), T-34 (modelul anului 1941, cu tunul F-34).
© Sputnik / Samariy Gurariy / Trecere la banca de fotografiiTancurile sovietice grele KV-1 (КВ-1) ies la linia de atac. Frontul de vest.
Советские тяжелые танки КВ-1 выходят на позицию для атаки - Sputnik Moldova
9/10
Tancurile sovietice grele KV-1 (КВ-1) ies la linia de atac. Frontul de vest.
10/10
Tancul T-34-57.
Fluxul de știri
0