Igor Dodon, întrevedere de lucru cu ambasadorul rus Oleg Vasnețov – Detalii

© Photo : Facebook / Dodon IgorPreședintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și ambasadorul extraordinar şi plenipotențiar al Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasneţov.
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și ambasadorul extraordinar şi plenipotențiar al Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasneţov. - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că astăzi a avut o întrevedere de lucru cu ambasadorul extraordinar şi plenipotențiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasneţov.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Igor Dodon a anunțat pe pagina sa de Facebook că a discutat cu Oleg Vasnețov relațiile dintre Rusia și Moldova, dar și situația creată de pandemia cu coronavirus.

Борт ВКС России доставил в Молдову гуманитарную помощь из Китая - Sputnik Moldova
Societate
Un avion al Forțelor Aerospațiale din Rusia a adus în Moldova produse medicale din China
"Am făcut un schimb de opinii cu privire la starea actuală a relațiilor bilaterale, precum și situația pandemică în ambele state. Diplomatul mi-a comunicat că urmărește cu atenție și apreciază modul în care autoritățile gestionează criza provocată de virusul de tip nou, dând asigurări că Federația Rusă susține aceste acțiuni", a scris Igor Dodon.

Folosindu-se de ocazie, președintele moldovean a ținut să-i transmită sincere mulțumiri liderului rus Vladimir Putin pentru sprijinul acordat țării noastre.  

"Am transmis sincere mulțumiri partenerilor ruși, în special Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru sprijinul acordat Moldovei în momente atât de dificile. În special m-am referit la avionul oferit gratuit țării noastre pentru transportarea din China la Chișinău a echipamentelor de protecție, atât de necesare populației noastre, dar și la creditul în valoare de 200 milioane de euro, acordat de Federația Rusă Republicii Moldova", a mai scris Igor Dodon.

În cadrul întrevederi, cei doi au discutat și despre acțiunile prilejuite de marcare a 75 de ani de la Marea Victorie.

"Am discutat despre acțiunile care sunt întreprinse cu prilejul marcării celor 75 de ani de la Marea Victorie, precum: vizita la domiciliu a veteranilor, renovarea monumentelor, amenajarea cimitirelor militare ș.a. Am fost unanimi în opinia că manifestațiile care ar implica un număr mai mare de persoane urmează a fi amânate pentru mai târziu, când efectele pandemiei vor fi diminuate și nu va exista risc de infectare pentru populație", a precizat Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0