Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Trump au adoptat o declarație comună cu privire la întâlnirea de pe Elba - Video

© Sputnik / Георгий Хомзор / Accesați arhiva multimediaСоветские и американские военнослужащие встречаются на реке Эльбе.
Советские и американские военнослужащие встречаются на реке Эльбе. - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia și SUA au publicat o declarație comună la împlinirea a 75 de ani de la întâlnirea trupelor americano-sovietice de pe râul Elba.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik.  Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și omologul său american Donald Trump au făcut o declarația comună cu prilejul comemorării celor 75 ani care s-au împlinit sâmbătă de la întâlnirea trupelor pe Elba, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului, citat de RIA Novosti.

”Pe 25 aprilie 2020 se împlinesc 75 de ani din ziua istoricii întâlniri dintre soldații sovietici și americani, care și-au strâns mâinile pe podul distrus peste râul Elba. Acest eveniment a anunţat înfrângerea decisivă a regimului nazist”, se arată în declarație.

Se menționează că spiritul Elbei este un exemplu al modului în care Moscova și Washingtonul pot să lase la o parte contradicțiile, să edifice încrederea şi să coopereze în numele unei cauze comune.

”Răspunzând astăzi celor mai serioase provocări ale secolului XXI, aducem un omagiu curajului și bărbăției celor care au luptat împreună pentru a învinge fascismul. Fapta lor eroică nu va fi uitată niciodată”, se mai arată în declarația comună.

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaВстреча на Эльбе - войска 1-го Украинского фронта встретились с войсками 1-й армии США. Великая Отечественная война (1941-1945).
Putin și Trump au adoptat o declarație comună cu privire la întâlnirea de pe Elba - Video - Sputnik Moldova
Встреча на Эльбе - войска 1-го Украинского фронта встретились с войсками 1-й армии США. Великая Отечественная война (1941-1945).

Întâlnirea din 1945 în regiunea Torgau  a grăbit  înfrângerea definitivă a Wehrmachtului și a marcat de fapt sfârșitul celui de-al treilea Reich. Pe podul distrus s-au întâlnit comandantul plutonului diviziei a 58-de infanterie, locotenentul Alexander Silvașko și comandantul grupului de recunoaștere a divizia 69 americane de infanterie, locotenentul William Robertson.

© Sputnik / Георгий Хомзор / Accesați arhiva multimediaВстреча советских и американских войск на Эльбе в районе Торгау.
Putin și Trump au adoptat o declarație comună cu privire la întâlnirea de pe Elba - Video - Sputnik Moldova
Встреча советских и американских войск на Эльбе в районе Торгау.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0