Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în lume: Aproape trei milioane de bolnavi și un deficit de echipamente medicale

© Photo : Из личного архива, Диминец МарияДиминец Мария
Диминец Мария - Sputnik Moldova
Abonare
COVID-19 face ravagii în întreaga lume. Numărul bolnavilor se apropie deja de 3 milioane. În același timp, cazurile tratate nu ajung nici la un milion.
COVID-19 în lume: Aproape trei milioane de bolnavi și un deficit de echipamente medicale

COVID-19 face ravagii în întreaga lume. Numărul bolnavilor se apropie deja de 3 milioane.

Rezonanță magnetică, gravide, maternitate - Sputnik Moldova
Societate
Sfaturi pentru femeile gravide: Iată cum trebuie să se protejeze de COVID-19
În același timp, cazurile tratate nu ajung nici la un milion. Pe de alt parte, crește rata deceselor provocate de coronavirusul nou. Printre bolnavii de COVID-19, sunt și mii de lucrători medicali. Toate statele se confruntă cu problema deficitului echipamentului medical de protecție împotriva COVID-19, cauza principală a îmbolnăvirii și deceselor lucrătorilor medicali.

2 milioane 918 mii 917 persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19 de la începutul pandemiei. SUA sunt cel mai puternic afectate de coronavirusul nou. 940 797 de cazuri de COVID 19 au fost confirmate până în prezent. Numărul bolnavilor de COVID-19 depășește 200 de mii în Spania, aproape 200 de mii de bolnavi sunt în Italia, peste 161 de mii sunt în Franța și peste 156 de mii -  în Germania.

Peste 200 de mii de oameni au murit pe mapamond de COVID-19, de la începutul pandemiei

Numărul cazurilor de COVID 19 crește vertiginos în Europa de Est, inclusiv în țările vecine cu Republica Moldova - România și Ucraina, dar și în Federația Rusă. Astfel, de la începutul pandemiei în România au fost diagnosticate cu infecția coronavirusului nou puțin peste 11 mii de persoane. În Ucraina numărul bolnavilor a ajuns la 8. 617, iar în Belarus – numărul bolnavilor a depășit 10 000.  De asemenea, COVID -19 se răspândește rapid în Federația Rusă, unde actualmente sunt aproape 90 de mii de bolnavi.

Медицинский работник - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Republica Moldova trece de pragul de 100 de decese cauzate de COVID-19

De la începutul pandemiei, în întreaga lume au murit din cauza COVID-19 – 203.622 de persoane. În topul țărilor unde au fost înregistrate cele mai multe decese se menține SUA - 54 de mii de cazuri, Italia - 26 384 de cazuri, Spania - 23 de mii de cazuri, Franța – peste 22 de mii de cazuri și Marea Britanie – peste 20 de mii de cazuri de decese. În țările vecine - România și Ucraina au decedat din cauza COVID-19 – 608 bolnavi si respectiv 209. În Belarus au fost înregistrate doar 72 de cazuri de deces, chiar dacă numărul bolnavilor depășește 10 mii.

Peste 22 000 de lucrători medicali din întreaga lume au fost afectați de COVID-19

Peste 22 de mii de lucrători medicali din toată lumea s-au îmbolnăvit de COVID 19, de la începutul pandemiei, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Тест-системы для диагностики нового коронавируса - Sputnik Moldova
Dezvoltă oare imunitate persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus
Aceștia s-au infectat atât în cadrul instituției medicale, cât și în comunitate. O bună parte a contractat infecția de la membrii familiei. În unele țări, 10 la sută dintre lucrătorii medicai sunt bolnavi de COVID-19, precizează Organizația Mondială a Sănătății. În același timp, aproape 600 de lucrători medicali au decedat din cauza COVID-19.  Un număr mare de îmbolnăviri printre lucrătorii medicali a fost înregistrat în SUA, peste 9000, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. 55 la sută dintre ei au interacționat direct cu bolnavii de COVID-19, 27% au interacționat cu o persoană infectată din familie, iar 13% s-au îmbolnăvit în comunitate.

Organizația Mondială a Sănătății: Lucrătorii medicali s-au îmbolnăvit de COVID-19 din cauza deficitului de echipamente medicale de protecție

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, lucrătorii medicali se îmbolnăvesc deoarece nu sunt dotați suficient cu echipamente medicale de protecție sau în unele cazuri, nu le utilizează conform recomandărilor.

Забор крови для исследования на наличе инфекций - Sputnik Moldova
Societate
O rază de speranță pentru bolnavii de COVID-19: Alți doi donatori de plasmă sanguină
Organizația estimează că, în fiecare lună, lucrătorii medicali din întreaga lume care interacționează direct cu bolnavii de COVID19 au nevoie de 89 de milioane de măști, 30 de milioane de robe, 1,59 milioane de ochelari de protecție, 76 de milioane de mănuși medicinale și aproape 3 milioane de litri de soluție pentru dezinfectarea mâinilor.

Vestea bună este că medicii reușesc să salveze mult mai mulți bolnavi decât mor. Până în prezent, în întreaga lume au fost vindecate 828 de mii 422 de persoane infectate cu coronavirusul de tip nou. Un rezultat bun l-a obținut Germania, care se află prima în topul țărilor cu cei mai mulți pacienți tratați – 109 800, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din numărul total de îmbolnăviri. Germania este urmată de SUA, cu 105 823 de cazuri recuperate și apoi urmează Spania cu 95 708 de cazuri recuperate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0