Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dezvoltă oare imunitate persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus

© Sputnik / Vitaliy Timkiv / Accesați arhiva multimediaТест-системы для диагностики нового коронавируса
Тест-системы для диагностики нового коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
OMS afirmă că nu există probe care ar demonstra clar că persoanele care s-au infectat cu noul coronavirus ar avea deja imunitate împotriva acestuia.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. În pofida unor discuții despre faptul că persoanele care au fost contaminate cu noul coronavirus sunt deja imunizate și nu se mai reinfectează cu COVID-19, specialiștii spun că lucrurile nu stau tocmai așa.

Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
O companie rusească dezvoltă un test de imunitate la COVID-19

Cel puțin Organizația Mondială afirmă că nu există dovezi în acest sens și nimeni nu poate afirma cu certitudine acum că persoanele care au fost testate pozitiv și s-au vindecat sau au avut o formă asimptomatică, ar fi protejate împotriva unei reinfectări cu COVID-19.

Astfel, OMS subliniază într-un comunicat că nu există nicio dovadă că persoanele care s-au recuperat după COVID-19 şi care au anticorpi sunt protejate de o a doua infectare. 

"Până la data de 24 aprilie, niciun studiu nu a evaluat dacă prezenţa anticorpilor împotriva SARS-CoV-2 oferă imunitate împotriva unei noi infectări cu acest virus la oameni", se arată în comunicatul organizației.

Aceste precizări sunt importante în contextul în  care în unele țări este avansată ideea eliberării unor documente care ar atesta imunitatea persoanelor in baza testelor serologice ce relevă prezența anticorpilor în sânge, pentru ca acestea să poată ieși din izolare și reveni la muncă.

Potrivit OMS, însă, testele serologice actuale au nevoie de o validare suplimentară pentru a fi determinată exactitatea şi fiabilitatea lor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0