Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O rază de speranță pentru bolnavii de COVID-19: Alți doi donatori de plasmă sanguină

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaЗабор крови для исследования на наличе инфекций
Забор крови для исследования на наличе инфекций - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății anunță că încă doi pacienți care au fost tratați de COVID-19 au donat plasmă sanguină pentru a salva viețile altor pacienți bolnavi de coronavirus.

CHIȘINĂU, 22 apr. – Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că alte două persoane tratate de COVID-19 au donat plasmă sanguină, care urmează să ajungă la pacienții bolnavi de coronavirus. Din cei peste de 56 de pacienți tratați de COVID-19 până la 13 aprilie și care întrunesc toate criteriile pentru donarea de plasmă sanguină, trei persoane deja au făcut acest lucru. Marți, un pompier a fost primul care a donat plasmă. 

Donare de sânge - Sputnik Moldova
Societate
Plasma sanguină a unui singur pacient vindecat de COVID-19 poate trata trei bolnavi

Potrivit Ministerului Sănătății, plasma persoanelor tratate de infecția COVID-19 poate fi un medicament eficient în tratamentul pacienților în stare gravă și extrem de gravă. Plasma sanguină a unui singur pacient vindecat de COVID-19 poate trata trei bolnavi. Această terapie se practică deja în SUA, China, Italia, Germania și alte țări afectate de pandemie.

Metoda de tratament a fost reglementată în țara noastră în data 13 aprilie, iar pacienții urmează să primească plasmă de la foștii bolnavi care s-au vindecat complet, pentru a dezvolta imunitate. O persoană tratată de COVID-19 poate dona plasmă după 14 zile din momentul dispariției ultimului simptom al bolii și după cel puțin un test negativ la coronavirus.

La externare, pacienții sunt informați de către medici că pot dona plasma sanguină pentru a salva oamenii aflați în stare gravă. De asemenea, persoanele care vor decide să se solidarizeze în lupta cu COVID-19, vor semna un acord pentru ca ulterior să doneze sânge. Donatori pot fi doar bărbații care nu au alte probleme de sănătate cum ar fi diabet zaharat, boli cardiovasculare și pulmonare, boli a ficatului și a rinichilor.

În prezent, în țară sunt 2 778 de persoane infectate cu COVID-19. Până acum, 560 de pacienți s-au tratat, iar 76 au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0