Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficial: Concertul de închidere a Festivalului „Mărțișor 2020” a fost amânat

© Sputnik / Miroslav RotariDeschiderea Festivalului Internațional de Muzică «Mărţişor–2020»
Deschiderea Festivalului Internațional de Muzică «Mărţişor–2020»  - Sputnik Moldova
Abonare
O decizie cu privire la desfășurarea concertului de închidere a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor 2020” a fost luată la Guvern. Iată despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 10 mart – Sputnik. Concertul de închidere a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor 2020” a fost amânat. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de secretarul de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol. Potrivit lui, concertul a fost amânat pentru luna mai, dar deocamdată nu se cunoaște data exactă.

Футбол. - Sputnik Moldova
Societate
Decizie de ultimă oră: Vânzarea biletelor pentru meciul amical Moldova-Rusia, amânată

Contactat de Sputnik Moldova, directorul Palatului Național „Nicolae Sulac”, Andrei Locoman, a precizat că data exactă privind desfășurarea concertului va fi anunțată în viitorul apropiat. Locoman ne-a mai spus că Executivul a luat decizia de a amâna toate concertele planificate pentru luna martie.

„Am contactat toți organizatorii, care la rândul lor iau legătura cu artiștii și încearcă să replanifice toate concertele programate pentru această lună. E vorba de securitatea noastră, a tuturor, și trebuie să ne conformăm”, a menționat Andrei Locoman.

Formația de muzică și dansuri populare „Fluieraș” condusă de frații Ștefăneț a pregătit pentru concertul de închidere un spectacol extraordinar dedicat aniversării a 75-a de la fondarea ansamblului. Marcel Ștefăneț a comunicat pentru redacția Sputnik că părerile cu privire la decizia Guvernului de a amâna concertul sunt împărțite.

бутылка с водно-спиртовым дезинфицирующим средством для рук - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirus în Moldova: Câte instituții medicale sunt pregătite să facă față situației

„Pe de o parte este vorba de un risc major despre care se vorbește, pe de altă parte nu știu dacă „focarul” este atât de periculos. Noi ne-am pregătit foarte mult și intens pentru acest concert de închidere a „Mărțișor-ului”. Bineînțeles că ne pare foarte rău, dar dacă există acest risc, nu vrem să fim noi cei de la care pornesc cazurile de infectare cu viroze sau alte infecții respiratorii”, a spus Marcel Ștefăneț.

Conducătorul „Fluieraș” a mai spus că urmează să anunțe publicul despre data desfășurării concertului aniversar, iar până atunci pregătirile vor continua.

Directorul Palatului Național atenționează toate persoanele care au procurat bilete pentru concertul de închidere a Festivalului „Mărțișor 2020” că fie le pot păstra, fie le pot returna.

Deschiderea Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor” 2020  - Sputnik Moldova
Video
Deschiderea Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor”: Atmosferă deosebită - Video

„Persoanele care vor să privească acest concert, pentru care ne-am pregătit foarte mult, pot păstra biletele pentru luna mai. Cei care nu mai doresc, se pot adresa la casele Palatului Național pentru a le returna”, a mai menționat Locoman.

Referitor la celelalte concerte care urmau să aibă loc la Palatul Național „Nicolae Sulac” în luna martie, publicul spectator care are deja procurate biletele trebuie să contacteze fie organizatorul, fie platforma de unde au fost cumpărate biletele pentru a fi informați despre valabilitatea ulterioară a acestora.

Amintim că în această dimineață ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a anunțat că toate acțiunile de masă, programate pentru luna martie vor fi anulate.

Fluxul de știri
0