Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deschiderea Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor”: Atmosferă deosebită - Video

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Program deosebit la cea de-a 54-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”. Pe scena Palatului Național ”Nicolae Sulac” au evoluat artiști consacrați ai neamului nostru.

Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor – 2020” a fost inaugurat aseară, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”, cu un spectacol excepțional în regia Lidiei Panfil. Printre artiștii care au urcat pe scenă se numără: Eugen Doga, Mihai Muntean, Nicolae Glib, Doredos și Brio Sonores.

La deschiderea concertului a fost prezent și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. 

”Este o sărbătoare a noastră, care ne reprezintă. Este sărbătoarea Mărțișorului. Este sărbătoarea pe care de mici copii o ținem minte, o iubim și o așteptăm cu nerăbdare. Felicitări, dragi concetățeni cu această sărbătoare”, a declarat Igor Dodon. 

Tradițional, Festivalul aduce în fața publicului cele mai renumite colective artistice din țară; Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc”, Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „S. Lunchevici”, Orchestrele de muzică populară „Lăutarii”, „Folclor”, „Fluieraș”, „Mugurel”, ansamblul de acordeoniști „Concertino”, „Alex Calancea Band” și alții.

Ca la fiecare ediție, participanților la eveniment le este înmânat trofeul Festivalul Internațional de Muzică "Mărțișor". Prețul biletelor la spectacolele din cadrul Festivalului la Filarmonica Națională încep de la 250 de lei, iar la Palatul Național, de la 100 de lei. 

Fluxul de știri
0