Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pentru toate mamele - Video emoționant: ”Mamă, vino să te joci cu mine!”

Abonare
În preajma Zilei Internaționale a Femeii, sărbătorită pe 8 martie, Sputnik Moldova publică o serie de interviuri și articole despre femei, a căror menire este în primul rând cea de mamă.

Profesor, medic, militar, șofer de troleibuz sau taxi sunt doar câteva dintre profesiile pe care le îmbrățișează femeile din Moldova. Istoriile unora dintre ele le puteți afla aici.

Такси - Sputnik Moldova
Societate
Chișinăuienii sunt încântați să circule cu acest taxi: Iată cine se află la volan - Video
În Republica Moldova, și nu doar, pe 8 martie sunt felicitate în mod special mamele. Iată de ce echipa Sputnik Moldova, împreună cu autoarea cărții ”Femeia cu gust de lapte”, Zina Bivol, mamă a doi băieți frumoși, a realizat un video emoționant care vine să-i sensibilizeze în egală măsură pe copii, dar și pe mamele acestora, motivându-i să petreacă mai mult timp împreună.

Filmulețul este o împletire a versurilor poeziei ”Mama”, scrisă de  Zina Bivol, cu imaginile video în care e surprinsă alături de copii săi. S-ar părea că e o situație firească, totuși e tot mai rar întâlnită în țara unde mamele sunt plecate la muncă peste hotare sau nevoite să muncească în mai multe locuri pentru a putea trăi decent.

”Mamа, vino să te joci cu mine!” este un îndemn pentru toate mamele să petreacă mai mult timp cu copiii lor, să se joace mai mult, să-i ajute să trăiască frumos în viața reală, nu cea virtuală. E trist, dar, uneori, gadgeturile și jocurile video înlocuiesc jocul firesc, educativ, dintre mamă și copil.

Operatoarele de la 112: Ce dorințe se ascund în sufletul acestor femei puternice - Sputnik Moldova
Video
Operatoarele de la 112: Ce dorințe se ascund în sufletul acestor femei puternice
Anterior, psihologul Centrului psiho-socio-pedagogic, Lilia Maximenco, a declarat pentru Sputnik Moldova că ”sunt foarte multe cazuri de dependență de gadgeturi și jocurile video și acești copii au vârste diferite. Se întâmplă asta deoarece, astăzi, copilul, când se naște, ia în mână telefonul și nu biberonul. Așa ajungem să avem micuți de 4-5 anișori care stau doar în telefon, ei refuză să socializeze sau să meargă la grădiniță”, a declarat .

Vă invităm să distribuiți acest video. Haideți să promovăm împreună relațiile sănătoase între mame și copii, nu doar în ajunul zilei de 8 Martie!

Fluxul de știri
0