Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operatoarele de la 112: Ce dorințe se ascund în sufletul acestor femei puternice

Abonare
În cadrul Serviciului 112 activează 52 de operatoare. Întrucât munca este una solicitantă emoțional, 8 Martie este un prilej deosebit de bucurie pentru ele. Iată ce dorințe se ascund în sufletul acestor femei puternice.

În cadrul Serviciului Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 activează 82 de operatori, care reacționează rapid pentru siguranța și protecția cetățenilor Republicii Moldova. Dintre aceștia, 52 sunt femei.

Serviciul de Urgență 112 are un nou sediu – Video - Sputnik Moldova
Video
Serviciul de Urgență 112 are un nou sediu – Video

Operatoarele asociază sărbătoarea de 8 Martie cu iubirea, fericirea, copiii și mama. Chiar dacă la prima vedere par a fi femei de fier, ele de fapt au niște inimi sensibile. Multe dintre ele au copii, cărora, cu regret, nu reușesc să le acorde pe deplin atenție din cauza programului solicitant. Totuși, femeile spun că încearcă să mențină un echilibru între carieră și viața personală, dar recunosc că aceasta este o mare provocare.

De sărbători, la datorie!

Chiar de 8 Martie, de Ziua Internațională a Femeii, unele operatoare vor fi la datorie. Femeile spun că este deja o deprindere să lucreze și de sărbători, pentru că atunci când salvezi vieți omenești nu contează dacă este sărbătoare în calendar, ci este important să-și facă munca cu multă responsabilitate, dedicație și să ofere primul ajutor.

Mai mult, operatoarele spun că de 8 Martie nu-și doresc cadouri scumpe pentru a se simți împlinite. Fericirea nu derivă din lucruri materiale sau financiare.

- Cel puțin, de când sunt mamă cred că cel mai mare cadou sau cel mai scump cadou este să fie sănătoasă toată familia și atunci orice este realizabil, a spus Tatiana.
- Personal aș vrea să nu sun niciodată la 112 și să nu am nici o problemă pe care nu o voi putea rezolva singură în familie, a relatat Anastasia.
- Să fiu alături de soț, copil, sănătate - cred că asta este cel mai important, a menționat una dintre operatoare.
- Pentru mine personal această zi este legată de mama. Și atunci mi-aș dori foarte mult să o pot vedea în această zi, să o felicit și să le doresc tuturor mamelor, soțiilor și femeilor în devenire să se bucure de această zi, să poarte această zi în fiecare zi din an, să se bucure de cei dragi și bine înțeles multă sănătate și să nu apeleze la serviciul 112 niciodată, a subliniat Ana Carpovici, specialist în relațiile publice la Serviciul Național Unic de Urgență 112.

În pofida provocărilor, femeile sunt mereu frumoase și zâmbitoare. Cu prilejul sărbătorii de 8 Martie, operatoarele au adresat sincere urări tuturor doamnelor și domnișoarelor.

- Pentru toate doamnele, domnișoarele, domnițele vă doresc să fiți sănătoase în primul rând, să rămâneți mereu frumoase, inteligente, atrăgătoare, inspirate și să emanați dragoste, fericire și bucurie tuturor celor din jur, fiindcă noi suntem izvorul bucuriilor și a binelui în lume, a subliniat operatoarea Tatiana.
- Să avem primăvară în suflet întotdeauna și să fim permanent surprinse plăcut din partea celor dragi, a spus Anastasia.
- Multă sănătate, dragoste din partea soților, a copiilor și multe realizări, a remarcat Irina.
- Să fie blânde, să-și asculte copiii, să acorde atenție mai mult familiei, da - avem joburi, trebuie să acordăm atenție jobului, dar pentru noi femeile este mai importantă familia – să-i ascultăm, să-i înțelegem, să-i ajutăm când au nevoie, a conchis Tatiana.

Serviciul Național Unic de Urgență 112 a fost lansat în Republica Moldova acum aproape doi ani. În fiecare zi, la acest Serviciu sunt înregistrate în medie până la 13 mii de apeluri de urgență din toată țara.

Fluxul de știri
0