Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon și Vadim Krasnoselski se întâlnesc la Holercani: Ce vor discuta cei doi

© Facebook / Igor DodonВстреча Игоря Додона с Вадимом Красносельским
Встреча Игоря Додона с Вадимом Красносельским - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova va avea astăzi, 29 octombrie, o întrevedere de lucru cu liderul de la Tiraspol. Discuția dintre cei doi va avea loc la Holercani. Pe agenda întrevederii sunt mai multe subiecte de interes comun.

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va avea astăzi, 29 octombrie, o întrevedere de lucru cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Din 2017, aceasta va fi a șasea întrevedere a șefului statului cu șeful administrației de la Tiraspol.

Bratislava - Sputnik Moldova
Politică
Dosarul transnistrean, discutat în formatul 5+2 la Bratislava

Întrevederea Dodon – Krasnoselski este preconizată să se desfășoare la Holercani, raionul Dubăsari.

În ajun, președintele țării s-a întâlnit cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch și ambasadorul Republicii Slovace în țara noastră, Dušan Daho.

Oficialii au discutat despre bilanțul recentei întrevederi a participanților la procesul de negocieri în formatul „5+2” și au subliniat necesitatea depunerii eforturilor și în continuare de către toate părțile, intermediari și observatori, în vederea realizării măsurilor de consolidare a încrederii.

Igor Dodon a apreciat pozitiv reluarea activității mecanismului cu participarea Administrației Președintelui, Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova, care manifestă o abordare comună față de procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

Igor Dodon și Vadim Krasnoselski urmează să discute despre conexiunile de telefonie fixă și mobilă dintre cele două maluri ale Nistrului, libera circulație a persoanelor oficiale și problema dosarelor penale pe numelor unor funcționari.

Din 16 septembrie, autoritățile de la Chișinău se deplasează liber în stânga Nistrului

Începând cu data de 16 septembrie, a fost anulat mecanismul de notificare scrisă prealabilă pentru vizitele private ale oficialilor din Republica Moldova efectuate în localitățile din regiunea transnistreană.

La această înțelegere s-a ajuns în cadrul ședinței de lucru a reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolului, la care au participat membrii formatului de negocieri „5+2.

Открытие моста Гура Быкулуй - Бычок - Sputnik Moldova
Societate
Din 16 septembrie, autoritățile de la Chișinău se vor deplasa liber în stânga Nistrului

Reprezentantul politic de la Tiraspol a confirmat faptul că, începând cu data de 16 septembrie, se anulează mecanismul de notificare scrisă prealabilă în privința deplasărilor private ale persoanelor cu funcții de demnitate publică, funcții publice de conducere din Republica Moldova care intenționează să circule în/prin localitățile din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și orașul Bender.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Vasile Șova, și-a exprimat speranța că acest mecanism va fi funcțional și nu va fi nevoie ca să fie ”impuse noi măsuri”.

Fluxul de știri
0