Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din 16 septembrie, autoritățile de la Chișinău se vor deplasa liber în stânga Nistrului

© Photo : Facebook / Guvernul Republicii MoldovaОткрытие моста Гура Быкулуй - Бычок
Открытие моста Гура Быкулуй - Бычок - Sputnik Moldova
Abonare
Liber pentru autoritățile de la Chișinău în stânga Nistrului. Din 16 septembrie, acestea nu vor mai avea nevoie de un permis în scris pentru a intra pe teritoriul regiunii transnistrene.

CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Autoritățile din Republica Moldova nu vor mai întâmpina impedimente la deplasarea în stânga Nistrului. Anunțul a fost făcut astăzi de vicepremierul pentru Reintegrare, Vasile Șova, la ședința Cabinetului de Miniștri.

Deschiderea punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană în or. Tiraspol și Râbnița - Sputnik Moldova
Politică
Eveniment revoluționar. Chișinăul a făcut un pas important în dosarul transnistrean

Potrivit vicepremierului, la această înțelegere s-a ajuns în cadrul negocierilor cu privire la reglementarea problemei transnistrene. 
”Am convenit ca, din data de 16 septembrie, să fie anulată obligativitatea solicitării în scris a permisului de a intra pe teritoriul din stânga Nistrului pentru reprezentanții autorităților din Republica Moldova”, a declarat vicepremierul.

Șova a declarat că din 16 septembrie, autoritățile de la Chișinău vor avea ”regim liber” de deplasare în stânga Nistrului chiar și în cadrul vizitelor private și a tranzitului acestei regiuni.
”Sper că acest mecanism va fi funcțional și nu vom fi nevoiți să impunem noi măsuri”, a declarat vicepremierul pentru reintegrare.

Vasile Șova a declarat că la acest compromis s-a ajuns în cadrul înțelegerilor la care au participat atât reprezentanții administrației de la Tiraspol, cât și partenerii internațional în procesul de reglementare a problemei transnistrene.

Fluxul de știri
0