Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Țară, fără stăpân: Iată ce-și permit să facă în trafic până și taximetriștii – Video

CC0 / Pixabay / MichaelGaida / Такси
Такси - Sputnik Moldova
Abonare
În raionul Cimișlia, trei taximetriști au decis să substituie organele legale și să-l pedepsească cum știu ei pe șoferul unui microbuz de pe cursa Chișinău - Mihailovca, punând în pericol viețile tuturor pasagerilor din acest vehicul.

CHIȘINĂU, 10 oct - Sputnik. Presa a relatat pe larg gravul incident care a avut loc ieri, în raionul Cimișlia, în care trei taximetriști au decis să substituie organele legale și să-l pedepsească cum știu ei pe șoferul unui microbuz de pe cursa Chișinău - Mihailovca, punând în pericol viețile tuturor pasagerilor din acest vehicul. Cei trei taximetriști, au blocat deplasarea și au oprit din mers în mod extrem de brutal și de periculos microbuzului de cursă, plin cu oameni. După care au forțat ușile vehiculului ca să-l bată pe șoferul acestuia.

Lumea îngrozită a sunat la 112. Venind la locul faptei, oamenii legii au constatat că ieri, pe la ora 11:00, în sectorul Centru al Capitalei, între șoferul microbuzului de pe cursa Chișinău - Mihailovca și un taximetrist a avut loc un conflict cu aplicarea violenței din partea șoferului microbuzului asupra taximetristului.

După care, taximetristul și-a luat doi colegi de-ai lui și, la volanul automobilelor de serviciu, au ajuns din urma microbuzului în apropierea localității Răzeni. Ce a urma vedem excelent în acest video.

Nimic deosebit nu s-a întâmplat, vor spune unii. Taximetriștii nu fac parte dintr-o categorie profesională care are mare respect față de lege nu doar în Moldova, ci oriunde în lume. În schimb, are extrem de dezvoltat spiritul concurenței și sentimentul propriei importanțe. Așa că nu ar trebuie să ne mire comportamentul lor.
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Iată ce face Poliția cu oamenii simpli din Capitală după schimbarea puterii - Video

Mi-ar plăcea și mie să fie așa. Dar mă tem că situația este alta. După abdicarea PDM de la guvernare și, în special, după plecarea lui Vladimir Plahotniuc din țară, unii au sentimentul că țara a rămas fără stăpân și fiecare își poate permite să facă ce îl taie capul. Frica față de oligarh și de regimul instituit de acesta nu a fost substituită cu respectul față de lege, ci cu un fel de samavolnicie, în care fiecare face ce vrea în măsura în care îi permite mușchiul și poziția pe care o are în societate.

Polițiști care îi provoacă pe șoferi să încalce regulile circulației rutiere?

Culmea că de o bucată de timp acest lucru și-l permit și unii polițiștii (poate și l-au permis și cu vechiul regim, doar că eu nu am observat). Dar să vă spun despre ce este vorba. Deja de câteva ori am fost martor cum echipajele de poliție (bănuiesc că ar fi cei de la Patrulare) provoacă șoferii să încalce regulile de circulație ca pe urmă aceleași echipaje să-i oprească și să-i amendeze.

O bătrână care vinde flori în stradă este verificată de doi polițiști - Sputnik Moldova
Iată cum luptă Poliția cu "marea corupție" sau ce nu au înțeles noii guvernanți – Video

Și anume: mașina poliției se deplasează pe șoseaua Chișinău - Leușeni pe timp de noapte cu o viteză de vreo 70-80 de kilometri pe oră și cu girofarul deconectat. Când mașina din spate încearcă să depășească echipajul Poliției, acesta conectează girofarul și îl somează pe șofer să nu depășească. După care oamenii legii iarăși deconectează girofarul. În felul acesta, în spatele echipajului Poliției se formează o coloană lungă de mașini care se târâie încet pe șosea. Calculul polițiștilor este următorul: șoferii care ajung coloana din spate nu știu că în fruntea ei se află echipajul Poliției (acesta având girofarul deconectat) și încearcă să depășească întreaga coloana. Bineînțeles că aceasta este o încălcare a Regulamentului Circulației Rutiere de care profită oamenii legii pentru a-i amenda pe șoferi sau poate și pentru a le cere mită. Cine știe.

Și nu doar asta: Acest echipaj al Poliției care se află în fruntea coloanei de mașini încetinește și mai mult viteza, până la 50-60 de kilometri pe oră, când sensurile sunt despărțite cu linie continuă sau unde este semnul rutier care atenționează că depășirea este interzisă. La fel, ca să-l prindă pe picior greșit pe șoferul care este mai grăbit.

Живая рыба - Sputnik Moldova
Societate
Iată ce pește procurăm în piețele din țară: O spune chiar Maia Sandu

Toate aceste fapte făcute de oamenii legii, bănuiesc că astfel de lucruri se întâmplă nu doar pe șoseaua Chișinău-Leușeni, nu pot fi calificat decât un fel de incitare la infracțiune. Nu?   

Și încă ceva. Cum am spus mai sus, polițiștii îi vânează cu radarul pe șoferii care depășesc limita de viteză fără a avea girofarul conectat, de parcă acest lucru nu ar mai fi o regulă pentru polițiști.

Și mai repet odată: eu astfel de lucruri nu le-am sesizat pe timpul oligarhului Plahotniuc, care a capturat statul, cum ne spun noii guvernanți. Admit că o fi avut loc și atunci multe abuzuri, dar este evident că nu atât de frecvent și într-o manieră atât de brutală.

Acum ce să ne mai mire dacă niște taximetriști își fac singuri dreptate oprind în mod samavolnic transportul public.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu cea a redacției.

Fluxul de știri
0