Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată ce face Poliția cu oamenii simpli din Capitală după schimbarea puterii - Video

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Este știu faptul că în Capitală a fost permisă construirea un șir de construcții, cu încălcarea grosolană a legislației în domeniu, chiar în curțile blocurilor de locuit.

Astfel de cazuri provoacă conflicte între oamenii din respectivele blocuri, care sunt lipsiți în felul acesta de curte, de locurile de parcare, de spațiile de joacă pentru copii, și reprezentanții companiilor de construcții.

Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Politică
Andrei Năstase: Am conștiința împăcată că mi-am făcut datoria

Se pare că din această categorie face parte și șantierul din Calea Ieșilor 61/2 E, acolo unde există un litigiu între locatarii din preajmă și compania de construcții.

Oamenii susțin că prin dispoziția primarului Capitalei, din 9 septembrie 2019, lucrările la respectiva adresă au fost sistate. Doar că dispoziția nu este executată de compania de construcții. Așa că locatarii au ieșit în fața camioanelor companiei, blocând accesul lor pe șantier și cerând încetarea lucrărilor de construcție. Și au chemat și poliția, care… surpriză: a aplicat forța împotriva unor femei, în loc să întocmească un proces-verbal în care să constate infracțiunea care ar fi fost comisă de firma de construcții.

Nu cunoaștem dedesubturile acestui caz și care este povestea cu respectiva firmă de construcții, despre care oamenii spun că ar mai fi ridicat imobile și în alte curți. Sperăm ca autoritățile, mai bine zis, noile autorități să vină cu explicații pe acest caz. Până acum vom constata doar că în Moldova guvernanții se schimbă, dar năravurile lor – ba.

Fluxul de știri
0