Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bugetul de stat al Moldovei pentru anul 2020, analizat de FMI și Banca Mondială

© Sputnik / Anar MustafayevПапки с документами, фото из архива
Папки с документами, фото из архива - Sputnik Moldova
Abonare
Misiunea FMI și-a încheiat vizita la Chișinău. Experții anunță că au inițiat discuții referitor la bugetul de stat pentru anul 2020. Documentul va fi analizat la Washington la ședința comună a FMI și Băncii Mondiale.

CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. O misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, s-a aflat la Chișinău în perioada 2-8 octombrie 2019. Scopul misiunii a fost de a actualiza informația privind evoluțiile economice recente și de a discuta politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale, inclusiv în contextul bugetului de stat pentru anul 2020.

La finele vizitei în Moldova, Atoyan a apreciat acțiunile autorităților de readucere a programului susținut de FMI pe făgașul normalității și avansarea reformelor.

”Pe parcursul ultimei săptămâni, am avut discuții constructive referitor la evoluțiile economice recente și politicile promovate pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale”, a declarat Atoyan.

Ședința parlamentului 08 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Greceanîi: Bugetul de stat trebuie să fie orientat spre dezvoltarea economiei

Experții FMI au inițiat discuții referitor la bugetul de stat pentru anul 2020.

”Discuțiile privind măsurile și reformele menite să contribuie la realizarea pachetului de politici bugetar-fiscale pentru anul 2020 vor continua în perioada ce urmează, inclusiv în timpul ședințelor anuale comune ale Băncii Mondiale și FMI, la Washington”, a menționat șeful misiunii FMI în Moldova.

Programul de creditare pe trei ani, susținut de FMI prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanţare extinsă (EFF), în valoare totală de circa 178,7 milioane de dolari, a fost aprobat la 7 noiembrie 2016 și are ca scop sprijinirea programului de reforme financiare și economice al autorităților Moldovei.

Fluxul de știri
0