Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Greceanîi: Bugetul de stat trebuie să fie orientat spre dezvoltarea economiei

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința parlamentului 08 iunie 2019
Ședința parlamentului 08 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu reprezentanții misiunii FMI, aflați într-o vizită în Republica Moldova. La întrevedere s-a discutat despre buget și investiții.

CHIȘINĂU, 8 oct – Sputnik. Următorul buget trebuie să fie orientat pentru dezvoltarea economiei țării, iar împrumuturile externe canalizate exclusiv pentru infrastructură și proiecte investiționale. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, la întrevederea cu șeful Misiunii FMI, Ruben Atoyan, și reprezentantul permanent FMI în Republica Moldova, Volodymyr Tulin.

Potrivit președintelui Parlamentului, resursele interne, extinderea bazei bugetare, dezvoltarea economiei, investițiile sunt surse pentru acoperirea consumului. În timp ce creditele trebuie contractate, din toate sursele disponibile, pentru proiecte investiționale, în special de infrastructură.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Finanțelor coordonează cu FMI decizia de a majora salariile în Moldova

Președintele Parlamentului a subliniat, de asemenea, importanța promovării politicilor sociale, foarte necesare pentru locuitorii Republicii Moldova.

Părțile au discutat tot spectrul de probleme legate de bănci, sectorul nebancar, tarife și bugetul pentru anul viitor. Furtul bancar și rapoartele prezentate de comisiile parlamentare de anchetă, de asemenea au fost abordate în timpul întrevederii.

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional condusă de Ruben Atoyan se află în vizită de lucru la Chișinău în perioada 2 – 8 octombrie. Scopul misiunii este de a actualiza informația privind evoluțiile economice recente și de a discuta politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale, inclusiv în contextul bugetului de stat pentru anul 2020.

Fluxul de știri
0