Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gestul emoționant al unei fetițe pentru bolnavii de cancer

© Sputnik / Miroslav RotariTatiana Vascan
Tatiana Vascan - Sputnik Moldova
Abonare
Luna octombrie este luna dedicată prevenției cancerului la sân. Astfel, pe 6 octombrie, în Parcul Valea Morilor, s-a desfășurat cea de-a 4-a ediție a maratonului de caritate și prima ediție RACE for the CURE, organizată de către grupul de inițiativă Run Pink Moldova.
Gestul emoționant al unei fetițe pentru bolnavii de cancer

Larisa Sofroni - Sputnik Moldova
Prevenirea maladiilor oncologice: 95% din femei diagnosticate cu cancer mamar sunt salvate
Duminică, mai mulți moldoveni s-au alăturat unei curse de solidaritate pentru a-i susține pe cei care luptă cu această boală crâncenă și pentru a reaminti că cel mai bun tratament este prevenția și informarea corectă. Din banii pentru procurarea biletelor urmează a fi achiziționate lucruri necesare femeilor care suferă de cancer mamar: peruci din păr natural, proteze mamare, ș.a.

La maratonul de caritate au participat mai mulți copii, tineri și adulți. Printre participanți se regăsește și Tatiana Vascan, care spune că a rămas impresionată de numărul participanților din acest an, care este dublu față de anul precedent. Momentul care a emotionat-o cel mai mult a fost gestul unei fetițe.

"O fetiță de 12-13 ani și-a donat cosița. A găsit niște cuvinte potrivite în acel moment, care au fost precum o rază de soare", a menționat Vascan.

Totodată, Tatiana Vascan a menționat că maratonul de caritate reprezintă o modalitate bună de a se solidariza cu cei care luptă pentru viață și a îndemnat toate femeile să efectueze mamografii cel puțin o dată la trei ani,  pentru a se asigura că sunt sănătoase. Depistat la timp, cancerul mamar poate fi tratat.

În Republica Moldova, în fiecare an, cancerul mamar este depistat la aproximativ 1000 de femei. 10 la sută dintre bolnave decedează din cauza adresării tardive la medic.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0