Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații de la Chișinău vor face ceea ce nu au mai făcut până acum

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание парламента 18 июня
Заседание парламента 18 июня - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, i-a anunțat astăzi pe deputați că din cele 30 de zile de concediu, se vor odihni doar 12 zile.

CHIȘINĂU, 26 iul – Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, i-a informat astăzi pe deputați că ar putea avea un concediu de vară mai scurt decât de obicei.  Potrivit unei dispoziții semnată de Greceanîi, concediul de vară al deputaților se acordă în perioada 1-30 august.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentul de la Chișinău rămâne fără cinci deputați

Greceanîi i-a anunțat însă astăzi pe deputați că acest concediu ar putea fi mai scurt, iar Parlamentul se va convoca în ședințe extraordinare în a doua jumătate a lunii august.

”Chiar dacă sesiunea o vom încheia pe 31 iulie, vor fi mai multe inițiative care vor trebui discutate și aprobate. Am avut destul timp pentru odihnă, trei luni Parlamentul nu a fost funcțional. Noi vom convoca și ședințe extraordinare a Parlamentului la care vom examina proiectele de lege care țin de buna funcționare a statului”, a declarat președintele Parlamentului.

Zinaida Greceanîi le-a recomandat deputaților, ca începând cu data de 12 august,  să fie în Chișinău.

”Probabil că în zilele de 13,14,15 august vom convoca ședințe extraordinare ale Parlamentului. Dacă va fi necesar, vom munci toată luna august”, a declarat speakerul.

Igor Grosu - Sputnik Moldova
De ce Parlamentul nu va pleca în vacanță și ce proiecte surpriză pregătesc deputații

Pe data de 31 iulie se va încheia sesiunea de primăvară-vară a Parlamentul. Până atunci deputații se vor mai convoca în două ședințe plenare: pe data de 30 și 31 iulie. Luni, 29 iulie, Birou permanent al Parlamentului va decide ordinea de zi a acestor două ședințe.

Președintele țării, Igor Dodon, s-a adresat cu apel către Parlamentul Republicii Moldova prin l-a îndeamnat să lanseze neîntârziat procedurile ce se impun pentru identificarea unei candidaturi a unui procuror general interimar. Dodon a solicitat Legislativului stabilirea datei limită de identificare a unei candidaturi a procurorului general interimar – 31 iulie, astfel încât să poată semna în regim de urgență decretul privind numirea procurorului general interimar nu mai târziu de 1 august.

Deputaţii au dreptul la concediu anual plătit, la concediu pentru interese personale şi la concediu medical.  Orice concediu, cu excepţia concediului medical, se acordă deputaţilor prin dispoziţia Preşedintelui Parlamentului sau a vicepreşedintelui care îndeplineşte atribuţiile Preşedintelui în absenţa acestuia.  Concediu anual plătit se acordă deputaţilor pe o durată de 36 de zile lucrătoare (luându-se drept bază săptămîna de muncă de 6 zile) în timpul vacanţei de Crăciun şi vacanţei de vară.

Fluxul de știri
0