Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce Parlamentul nu va pleca în vacanță și ce proiecte surpriză pregătesc deputații

© Sputnik / OsmatescoIgor Grosu
Igor Grosu - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul blocului ACUM Igor Grosu a declarat că Parlamentul nu va merge în vacanță în sesiunea curentă. Deputatul a mai spus că agenda deputaților va fi una încărcată, iar înspre toamnă va fi deblocată finanțarea externă.
De ce Parlamentul nu va pleca în vacanță și ce proiecte surpriză pregătesc deputații

Igor Grosu a mai spus că o prioritate a noului Guvern, în lunile ce urmează, va fi implementarea la nivelul ministerelor a modificărilor pe care le-a efectuat Parlamentul la legislația privind statutul funcționarului public. Deputatul a explicat că funcțiile de secretari de stat în ministere vor fi politice, iar secretarul general de stat, dintr-un minister, va asigura memoria instituțională și continuitatea proceselor.

„Să fim sinceri cu noi și să nu încercăm să mimăm depolitizarea acestor funcții, așa cum a făcut-o fostul partid de guvernământ, pentru că atunci când vine un partid sau o coaliție ei vin cu agenda politică. Potrivit ultimilor modificări, secretarii generali de stat din ministere vor asigura continuitatea și memoria instituțională în ministere, iar secretarii de stat vor fi numiți politic. Aceștia vor veni și vor pleca odată cu ministru”, a declarat Igor Grosu

Deputatul a mai spus că Parlamentul nu va merge în vacanță în sesiunea curentă pentru că Legislativul va avea de examinat mai multe inițiative, modificarea bugetului de stat fiind pe agenda Guvernului.

„Avem de examinat rectificarea la buget, deblocarea finanțării externe din partea FMI, mai apoi deblocarea suportului bugetar din partea UE”, a spus Igor Grosu.

Deputatul nu a exclus faptul că majoritatea parlamentară ar putea examina și subiectul modificării structurii ministerelor și a Guvernului, doar că aceste schimbări nu se vor face în grabă.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0