Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul de la Chișinău rămâne fără cinci deputați

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul Republicii Moldova rămâne oficial de astăzi fără cinci deputați. Astfel, deocamdată, din cei 101 deputați la ședințe vor fi prezenți doar 96 de deputați.

CHIȘINĂU, 26 iul – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova va lua astăzi act de demisia a 5 deputați din cei 101 aleși în forul legislativ. Este vorba despre Maia Sandu, Andrei Năstase, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Viorel Melnic și Otilia Drăguțanu.

Maia Sandu, deputat din fracțiunea PAS –ACUM, Andrei Năstase, fracțiunea PPDA-ACUM și Liliana Nicolaescu-Onofrei, fracțiunea PAS-ACUM și-au depus mandatele de deputat pe data de 8 iulie, optând, potrivit legislației, pentru funcțiile sale în Guvern. Maia Sandu a fost învestită pe data de 8 iunie în funcția de premier, Andrei Năstase – ministru al Afacerilor Interne, iar Liliana Nicolaescu-Onofrei – în funcția de ministru al Educației.

Заседание парламента 18 июня - Sputnik Moldova
Politică
Un deputat independent din Parlamentul Moldovei și-a depus astăzi mandatul

Pe data de 17 iulie, deputatul independent Viorel Melnic a anunțat că își depune mandatul. Potrivit lui Melnic, ”în Parlamentul ales în baza sistemului electoral mixt, deputatul independent este limitat în posibilități și nu poate răspunde exigențelor alegătorilor”.

Același lucru l-a făcut câteva zile mai târziu și deputatul ales pe listele PD, Otilia Drăguțanu. Otilia Drăguțanu și-a motivat demisia prin faptul că politica nu este pentru ea.

Din cei cinci deputați care și-au depus mandatele trei au fost aleși în circumscripții uninominale, iar doi – pe liste de partid.

În circumscripții uninominale au fost aleși Maia Sandu, Andrei Năstase și Viorel Melnic. Potrivit Codului Electoral, în cazul în care deputatul ales în circumscripția uninominală își depune mandatul, aici se vor organiza alegeri parlamentare noi. Comisia Electorală Centrală va stabili data desfășurării alegerilor noi.

Otilia Drăguțanu și Liliana Nicolaescu-Onofrei au ajuns în Parlament pe listele de partid. Locul deputatului Drăguțanu va fi ocupat de următorul candidat PD pe lista supleantă și anume fostul ministru al Sănătății Ruxanda Glavan. În locul Lilianei  Nicolaescu-Onofrei în Parlament va veni Serghei Cantaranciuc.

Fluxul de știri
0