Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se întâmplă chiar la hotar cu Moldova: Sute de case distruse, copii scoși din grădiniță

Abonare
Sute de persoane au fost evacuate din calea viiturilor și 8 au fost salvate de echipajele de intervenție ale Ministerului Afacerilor Interne – circulația pe mai multe drumuri naționale și județene, blocată.

BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Sute de case, curți și anexe gospodărești au fost afectate de inundațiile din ultimele 24 de ore.

Днестр - Sputnik Moldova
Societate
Culmea dezastrului: Cum arată râul Nistru după ploile de zilele acestea - Video

Vremea rea a dat bătăi de cap nu doar oamenilor din zonele afectate, ci și echipajelor de intervenție. În ultimele 24 de ore, pompierii, polițiștii, dar și jandarmii au intervenit în 101 localități din 23 de județe afectate de fenomene hidro-meteorologice periculoase.

Este vorba despre Alba, Arad, Argeș, Bihor, Brașov, Botoșani, Buzău, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Iași, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Teleorman, Vâlcea și Vrancea.

În localitatea Bascov din județul Argeș, angajații Ministerului Afacerilor Interne au evacuat 154 copii de la grădinița cu program prelungit din cauza apei din curtea unității de învățământ, iar în localitatea Todireni din județul Botoșani, 49 persoane au fost evacuate preventiv la Căminul Cultural din localitate ca urmare a creșterii cotelor râului Sitna, informează Biroul de Comunicare al MAI

Au fost afectate 181 case, 12 anexe gospodărești, 162 beciuri/subsoluri, 569 curți, 5 clădiri aparținând unor instituții publice și 4 imobile aparținând unor operatori economici.

Наводнение - Sputnik Moldova
Vreme rea în toată țară: Vor cădea averse cu descărcări electrice, grindină și vijelie

Din cauza apei, aluviunilor și alunecărilor de teren, circulația rutieră este blocată pe 3 drumuri naționale. Este vorba despre DN 73D/AG, DN 12A/BT și DN 17A/SV. Aceeași situație se întâlnește și pe 4 drumuri județene - DJ 203K/BZ, DJ 281B/IS, DJ 609/TM și DJ 205D/VN. Alte drumuri sunt afectate parțial.

Este cazul a 3 drumuri naționale - DN 7/AR și VL, DN 76/BH și DN 2D/VN – și a 5 drumuri județene - DJ 282D, DJ 297, DJ 282B/BT, DJ 708E/HD și DJ 609B/TM - precum și a unui kilometru de drum comunal - DC 93/TM.

La acest moment, angajații MAI intervin pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice în 7 județe – Arad, Bihor, Hunedoara, Ilfov, Iași, Olt și Timiș.

Populația din 8 județe a primit mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT. Este vorba despre Arad, Bacău, Bihor, Iași, Maramureș, Timiș și Sălaj.

Fluxul de știri
0